Malmö FF förlänger kontraktet med Marko Johansson

Publicerad 19 september 2017 i Nyheter

Malmö FF och Marko Johansson har kommit överens om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet gäller till och med 2020.

19-årige målvakten Marko Johansson inledde sin fotbollskarriär i moderklubben Malmö FF när han började i föreningens fotbollsskola vid fyra års ålder. Han skrev på A-kontrakt med MFF i juli 2016, men gjorde sin debut redan året innan när han blott 16 år gammal hoppade in och höll nollan i Champions League-kvalet borta mot litauiska FK Žalgiris Vilnius. 

I år har Marko Johansson varit utlånad till Trelleborgs FF i Superettan där han har gjort en stark säsong och skaffat sig värdefull erfarenhet mellan stolparna. Han har vaktat målet i samtliga 24 seriematcher och bidragit till lagets fina position i tabellen. 

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF: 

– Det har varit en lyckosam utlåning och Marko har tagit kliv i sin utveckling hela säsongen. Trots sin unga ålder är han stabil och under året har han visat att han är en av de bästa målvakterna i Superettan. Marko är lugn och trygg med fötterna och hans spel i luftrummet är bra. Nu hoppas vi att han fortsätter jobba hårt för att ta ytterligare steg framöver. 

Marko Johansson: 

– Det känns jättebra att skriva på för tre år till i Sveriges bästa lag. Det här året var mitt första på seniornivå och jag har fått erfarenhet och bevisat att jag är en bra målvakt. Mitt långsiktiga mål är att slå mig in i MFF och den här förlängningen är ett första steg på vägen.

huvudpartners

officiella partners