Malmö FF förlänger kontraktet med Marko Johansson

Publicerad 28 augusti 2020 i Herr,Nyheter

22-årige målvakten Marko Johansson har skrivit på ett nytt avtal med Malmö FF till och med 2022.

Marko Johansson är en egen produkt som började i MFF:s fotbollsskola vid fyra års ålder. Han debuterade i A-laget redan som 16-åring när han hoppade in och höll nollan i Champions League-kvalet mot litauiska FK Žalgiris Vilnius år 2015.

Genom åren har han varit utlånad till Trelleborgs FF, GAIS och Mjällby AIF och har trots sin unga ålder redan hunnit med att spela 99 matcher i Allsvenskan och Superettan, varav tre av dem i MFF-tröjan.

Daniel Andersson, sportchef:

– Marko är en egen produkt som varit med länge i elitfotbollen trots att han bara är 22 år gammal och så sent som igår var han tryggheten själv mot Cracovia. Han är bra med fötterna och överlag trygg i sitt målvaktsspel, vilket han har visat sedan han kom tillbaka till oss från Mjällby. Vi är jättenöjda med att förlänga avtalet.

Marko Johansson:

– Det känns jättebra att förlänga mitt kontrakt. Jag är född i den här staden och har spelat i MFF sedan jag var fyra år gammal. Mina år på lån har förberett mig för att få chansen att spela här i MFF, så det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Målet nu är att vinna SM-guld och nå gruppspel i Europa.

huvudpartners

officiella partners