Malmö FF förlänger kontraktet med Lasse Nielsen

Publicerad 24 mars 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Lasse Nielsen är överens om kontraktsförlängning. Mittbackens nya avtal sträcker sig till och med 2023.

Lasse Nielsen, född den 8 januari 1988 i Ålborg i Danmark, kom till Malmö FF från belgiska KAA Gent i januari 2017. Under sina fyra år i föreningen har han vunnit två SM-guld och hjälpt laget att nå dubbla sextondelsfinaler i UEFA Europa League.

Lasse Nielsen står noterad för 164 matcher och fem mål i MFF-tröjan. Han har även varit uttagen i det danska landslaget vid ett flertal tillfällen.

Nu förlänger han kontraktet med två år, vilket betyder att det nya avtalet med MFF sträcker sig till och med 2023.

Daniel Andersson, sportchef:

– Lasse har varit hos oss ett bra tag och har alltid varit en viktig spelare i laget. Han är en vinnare som tar stort ansvar och alltid driver på lagkamraterna i träning och match. Med sin inställning och professionalism är han en förebild för våra yngre spelare. Han har bidragit till våra framgångar de senaste åren och det känns tryggt att säkra upp honom i ytterligare några år.

Lasse Nielsen:

– Det känns jättebra att skriva på ett nytt avtal. Jag trivs i klubben och hela familjen trivs i Malmö. I Skandinavien är det här det bästa stället att vara på så jag är väldigt nöjd. Under mina fyra år här har jag varit med och vunnit två mästerskap, spelat i Europa och skaffat många goda vänner.

– Det är en drivkraft att spela i en klubb som alltid strävar efter att vinna. Det i kombination med det stora intresset kring klubben gör en motiverad som spelare. Vi missade Europa på målsnöret förra året så i år är vi extra motiverade att lyckas där och samtidigt försvara guldet.

huvudpartners

officiella partners