Malmö FF förlänger kontraktet med Eric Larsson

Publicerad 11 mars 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Eric Larsson är överens om en tvåårig kontraktsförlängning. Försvararens nya avtal sträcker sig till och med 2023.

Eric Larsson, född den 15 juli 1991 i Gävle, presenterades som ny spelare i Malmö FF efter säsongen 2017 och kom då på fri transfer från allsvenska GIF Sundsvall. Sedan dess har han spelat 84 tävlingsmatcher för föreningen och bland annat bidragit till att föra MFF till gruppspel och vidare till sextondelsfinal i UEFA Europa League två gånger om.

Hans tidigare avtal gällde till och med 2021, men efter det nya påskrivna kontraktet är han MFF-spelare till och med 2023.

Daniel Andersson, sportchef:

– Eric har efter en acklimatiseringsperiod vuxit ut till en viktig spelare för oss och han hade en riktigt stark fjolårssäsong. Han är seriös, ger alltid sitt yttersta och har tagit klubben till sitt hjärta. Det känns jättebra att förlänga avtalet.

– Med sin riviga och energiska spelstil tillför han mycket till vårt spel både offensivt och defensivt. Han har en fysik som gör att han klarar av att anfalla och försvara med hög intensitet matcherna igenom.

Eric Larsson:

– Malmö har känts som hemma från dag ett och därför är det jätteskönt att förlänga avtalet med två år. Jag har varit här ett tag nu och trivs med allt det fotbollsmässiga och även utanför planen. Det var ingen tvekan om att förlänga när klubben ställde frågan.

– Supportrarnas stöd betyder allt för oss spelare och vi vet vilken glädje vi kan ge dem när vi spelar bra och vinner. Det var svårt att komma över det allsvenska slutet förra året, när vi hade guldet i halvtid i sista matchen. Men nu gör det mig bara ännu mer inspirerad att ta hem guldet till Malmö i år.

huvudpartners

officiella partners