Malmö FF förlänger kontraktet med Anel Ahmedhodzic

Publicerad 03 april 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF är glada att meddela en ettårig kontraktsförlängning med Anel Ahmedhodzic. Den 21-årige försvarsspelarens nya avtal gäller till och med 2023.

Anel Ahmedhodzic är född och uppvuxen i Malmö och började spela fotboll i MFF:s fotbollsskola som sexåring. Han gick i högstadiet och första året på gymnasiet i Fotbollsakademin på Stadionområdet innan han som 16-åring lämnade för engelska Nottingham Forest FC. I januari 2019 återvände han till moderklubben på ett fyraårskontrakt och gjorde allsvensk debut mot Helsingborgs IF i derbysegern på bortaplan i fjol.

Vid årsskiftet kallades han tillbaka till Malmö FF efter ett halvårs utlåning till danska superligaklubben Hobro IK, där han radat upp fina prestationer. Väl tillbaka i MFF gjorde han lagets första mål för året i en träningsmatch mot IFK Malmö. I februari spelade han samtliga minuter i dubbelmötet med VfL Wolfsburg i UEFA Europa Leagues sextondelsfinal.

Anel Ahmedhodzic debuterade för det svenska A-landslaget i 1-0-segern mot Moldavien på årets januariturné.

Daniel Andersson, sportchef:

– Det känns jättebra att förlänga kontraktet med Anel med ytterligare ett år. Det är en Malmökille som vi tror mycket på. Med huvudspelet, snabbheten och passningsfoten har han alla egenskaper man bör ha som mittback. Han kan fortfarande utveckla många delar i sitt spel, men samtidigt har han också visat att han tagit stora kliv.

– Det ingår i vår strategi att ta fram egna produkter och Anel är ett idealiskt exempel med tanke på att han gått hela vägen från fotbollsskolan till A-laget. Att han förlänger kontraktet visar att han känner för klubben och att han tycker det är viktigt att ta saker och ting i rätt takt.

Anel Ahmedhodzic:

– Jag är väldigt glad att jag fått förtroende från klubben att förlänga ett år till. Malmö är hemmaplan för mig. Det är här jag har växt upp och det är här jag vill lyckas. Jag började i MFF:s fotbollsskola när jag var sex år gammal och kämpade mig upp genom ungdomslagen i tio år innan jag gjorde en liten utflykt till England.

– Utlåningen till Hobro funkade perfekt. Jag fick spela match efter match och prestationerna blev hela tiden bättre. Efter utlåningen har det fortsatt att gå bra. Men det är tråkigt vad som händer just nu, saknaden efter fotbollen är stor. Jag längtar efter att få komma igång igen och spela framför supportrarna.

huvudpartners

officiella partners