Malmö FF förlänger kontraktet med Anders Christiansen

Publicerad 02 oktober 2019 i Nyheter

Malmö FF är glada att meddela en tvåårig kontraktsförlängning med Anders Christiansen. Den danske mittfältaren har skrivit på ett nytt avtal som gäller till och med 2024.


29-årige Anders Christiansen är inne på sin andra sejour i Malmö FF. Dansken kom till föreningen första gången i januari 2016 och blev svensk mästare senare samma år.

Guldmedaljen bärgades återigen året därpå, efter att Christiansen spelat huvudrollen i den avgörande matchen mot IFK Norrköping som målskytt med ett vackert långskott. För sina insatser 2017 röstades han fram till årets mittfältare och årets mest värdefulla spelare på galan Allsvenskans Stora Pris.

Efter en kortare utlandsvistelse i Belgien återvände Anders Christiansen till Malmö FF sommaren 2018. Sedan dess har han på nytt vuxit ut till en nyckelspelare, inte minst under årets säsong där han med åtta mål avgjort flera allsvenska matcher och bidragit till MFF:s avancemang till UEFA Europa Leagues gruppspel.

Anders Christiansen har spelat 123 tävlingsmatcher i Malmö FF och gjort 26 mål. Han har även spelat fyra landskamper för Danmark och var så sent som i september uttagen till EM-kvalmatcherna mot Gibraltar och Georgien.

Daniel Andersson, sportchef

– Anders är väldigt viktig för oss, inte minst med sitt sätt att leda laget i matcherna och på träningsplanen. Han är en pådrivare som alltid vill att både han själv och alla runt omkring honom ska utvecklas och bli bättre.

– Hans kvaliteter talar för sig själv och i år har han varit avgörande för oss i flera matcher. Vi hade redan ett långt avtal och den här förlängningen visar att han verkligen trivs i Malmö.

Anders Christiansen

– Jag är glad att MFF ville förlänga avtalet även om jag hade flera år kvar. Det finns en ömsesidig respekt mellan mig och föreningen, vilket är något jag värdesätter. Det är svårt att sätta ord på varför jag trivs så bra, men jag är alltid glad när jag kommer till träningen och jag har alltid ett leende på läpparna när jag åker hem. Det är det livet handlar om, att må bra både på och vid sidan av planen.

– Nu är fokus för mig och klubben att gå för guldet och fortsätta göra det bra i Europa. Vi har stora matcher framför oss och det är i den tillvaron jag trivs bäst.

huvudpartners

officiella partners