Malmö FF förlänger kontraktet med Amin Sarr

Publicerad 06 augusti 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF kan med glädje presentera en kontraktsförlängning med Amin Sarr. 19-åringen har förnyat sitt avtal som nu gäller till och med 2023.

Amin Sarr, född 11 mars 2001 i Malmö, började spela fotboll i AIF Barrikaden och fortsatte vidare i Kulladals FF, Husie IF och Trelleborgs FF innan han tog klivet till Malmö FF som 16-åring. Han gjorde allsvensk debut borta mot Östersunds FK i år och i startdebuten, 3-0-segern borta mot IFK Göteborg, gjorde han sitt första mål.

För tre månader sedan skrev han på ett A-kontrakt till och med 2021, men redan nu står det alltså klart att han förlänger med ytterligare två år.

Daniel Andersson, sportchef:

– Amin har visat upp en imponerande utveckling. Vi kände till hans potential och han har tagit chansen när han fått den. Det är en spännande spelare med sin spetskompetens i snabbheten och han kan kombinera fart med teknik. Han tar för sig samtidigt som han är en ödmjuk kille som vet att det är hårt jobb som gäller.

– Lite beroende på matchbild kan han spela i alla de offensiva positionerna. Mot låga försvar finns det ofta lite mer plats på kanten att löpa på, men han har också spelat som central anfallare i P19 och gjort det på ett bra sätt.

– Vi har en vass ungdomsverksamhet, det vet vi sedan länge. Det kommer hela tiden upp bra spelare, sedan är det vårt ansvar här uppe att ta hand om dem, förädla dem och ge dem chansen. Annars spelar det ingen roll hur bra spelare de levererar.

Amin Sarr:

– MFF är klubben i mitt hjärta och det känns otroligt skönt att förlänga. Jag känner stort stöd från staben och lagkamraterna och det ger mig ännu fler anledningar till att fortsätta kämpa på samma sätt som jag gjort hittills. Det kan gå snabbt i fotboll när man kommer upp som ung och hungrig.

– Min tid hittills i A-laget har varit lärorik. Jag har sett vad jag behöver förbättra och vad jag är bra på. Vi har jättebra sammanhållning och alla mina lagkamrater driver på mig. Nu är det bara att köra på i den allsvenska toppen och i Europa när kvalet börjar.

huvudpartners

officiella partners