Malmö FF förlänger kontraktet med Amel Mujanic

Publicerad 18 juni 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF är glada att meddela att 19-årige Amel Mujanic förlänger sitt kontrakt med föreningen. Mittfältarens nya avtal sträcker sig till och med 2023.

Amel Mujanic kom till Malmö FF från BK Olympic som nioåring. Han gjorde A-lagsdebut i föreningen i en träningsmatch mot FC Roskilde 2018. Mujanic har spelat 26 pojklandskamper för Sverige och är sedan i höstas lagkapten för P19-landslaget. I februari gjorde han debut i tävlingssammanhang för Malmö FF i mötet med FK Karlskrona i Svenska Cupen. En match som MFF vann med 2–1.

Amel Mujanic tidigare avtal gällde till och med 2021, men efter det nya påskrivna kontraktet är han MFF-spelare till och med 2023.

Daniel Andersson, sportchef

– Amel flyttades upp i A-laget under fjolåret och tar steg i sin utveckling varje dag. Han fick chansen i cupmatchen mot FK Karlskrona i våras och gjorde där en stark insats.

– Han är en bra passningsspelare och bolltrygg med fin bollbehandling. Dessutom har han ett gott självförtroende och jobbar hårt varje träning. Vi ser en ljus framtid för Amel i Malmö FF.

Amel Mujanic

– Det känns fantastiskt skönt. Detta är något jag har strävat efter ända sedan jag kom till klubben. Våren med Jon (Dahl Tomasson) har varit bra och han tror på mig. Det är en anledning till att jag vill spela här.

– Jag har alltid älskat och varit supporter till Malmö FF. Det är min klubb och när de nu gav mig en chans att förlänga kontraktet kändes det helt rätt.

huvudpartners

officiella partners