Malmö FF – Falkenbergs FF 2–0

Publicerad 23 maj 2016 i Matches

Malmö FF gick upp i serieledning efter vinst i vårens sista hemmamatch.

MFF inledde hemmamatchen mot jumboplacerade Falkenbergs FF med att göra två snabba mål. I den sjunde minuten var det Anders Christiansen som flipperspelade fram Rosenberg till matchens första och anfallarens 50:e allsvenska mål. Fem minuter senare stod Rosenberg för assisten till Kjartansson som tog emot bollen inne i straffområdet, vände runt och avslutade kyligt till 2-0. Det var bud på fler mål när de två målskyttarna radade upp farliga lägen men resultatet stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken kom att präglas av ett något mer tillbakadraget MFF som istället hotade i omställningslägen. Flera gånger blev det nära ett tredje mål. Både Sana och Kjartansson fick fina skottlägen. Árnason och Rosenberg nickade strax utanför på hörnor. Men med en något otillfredsställd måltörst slutade matchen 2-0 till MFF. De tre poängen skickade dessutom laget upp i serieledning efter elva spelade omgångar.

Allan Kuhn efter matchen
Vi spelar en riktigt fin anfallsfotboll i första halvlek. Vi hittar kombinationer som vi tränat på och det var roligt att se. Sen kontrollerar vi matchen även om Falkenberg inte ger upp. Nu håller vi vår fjärde raka nolla på hemmaplan i Allsvenskan. Det är jag jättenöjd med. Vinner man sina hemmamatcher har man god chans att hamna i topp av serien.

Mål
Malmö FF: Rosenberg (7’), Kjartansson (12’)
Falkenbergs FF:

Varningar
Malmö FF: Konate (76’)
Falkenbergs FF:

Publik
15 876

Laguppställning
Johan Wiland
Anton Tinnerholm, Kári Árnason, Franz Brorsson, Pa Konate
Tobias Sana (75’ Rakip), Enock Kofi Adu (83’ Rodic), Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem (90+3’ Johansson)
Vidar Örn Kjartansson, Markus Rosenberg

Ersättare: Fredrik Andersson, Erdal Rakip, Piotr Johansson, Vladimir Rodic, Felipe Carvalho, Andreas Vindheim, Mattias Svanberg.

huvudpartners

officiella partners