Malmö FF – BK Häcken 3–0

Publicerad 01 maj 2016 i Matches

Hattrick från Kjartansson när MFF tog första vinsten mot BK Häcken på fem år.

MFF inledde med vårsolen i ögonen och ett energiskt presspel som cementerade bollen på motståndarnas planhalva. BK Häcken försvarade med mycket folk och några heta chanser uppstod inte i matchen förrän efter en halvtimmes spel. Då kontrade motståndarna med framgång och Samuel Gustafson fick se sig fri med Wiland. Avslutet var svagt och enkelt att rädda.

Minuter senare kom matchens första mål och Vidar Örn Kjartanssons första allsvenska fullträff när han obevakad, tack vare föredömlig screening av landsmannen Árnason, nickade Eikrems hörna i nät. Han fick anledning att jubla igen när han i den 38:e minuten – återigen obevakad på hörna från Eikrem – enkelt sköt in 2–0 till MFF. Så var också ställningen när domaren blåste för halvtidsvila.

MFF var fortsatt starka i andra halvlek. BK Häcken flyttade fram positionerna samtidigt som hemmalaget behärskat kunde hålla undan och spela på kontringar. I den 66:e minuten var det just en omställning som ledde fram till MFF:s 3–0. Återigen Eikrem med assisten. Återigen Kjartansson med målet. Swedbank Stadion gav stående ovationer när hattrickskytten byttes ut mot Rosenberg med tjugo minuter kvar på matchuret.

Matchen fick en mindre rolig avslutning när inbytte Rosenberg träffade en motståndare med armen och fick ett rött kort direkt. Tre viktiga poäng likväl och MFF:s första vinst mot BK Häcken sedan 2011.

Allan Kuhn efter matchen
Jag är självklart mycket nöjd med att vi vinner. Jag tycker att vi håller tryck på dem och undviker på det sättet kontringar. Vi stressar dem till felpassningar och får matchen dit vi vill. Det är klart att BK Häcken har mer boll när vi leder med 3-0 men de får aldrig några stora chanser. En väl genomförd match som vi öppnar upp på en fast situation.

Malmö FF: Kjartansson (34’, 38’, 66’)

Malmö FF: Eikrem (40’)