Malmö FF – BK Häcken 2–0

Publicerad 20 maj 2018 i Matches

MFF bröt den negativa svackan. Hemmamatchen mot BK Häcken slutade 2-0.

Det var gästande BK Häcken som fick matchens första målchans när Mostapha El Kabir kom fri i den 5:e minuten, men Fredrik Andersson avstyrde med en bra räddning. Nästa chans kom i den 8:e minuten, denna gången åt motsatt håll, men Carlos Strandberg fick inte styr på nicken som gick utanför målramen. I den 37:e minuten skapade MFF första halvleks skarpaste möjlighet. Ett fint anfall mynnade ut i en djupledspassning från Markus Rosenberg till Mattias Svanberg, som sköt i steget – men i stolpen. Lagen gick till halvtidsvila i oavgjord ställning.

MFF:s ledningsmål kom i den 49:e minuten. Sören Rieks vände i straffområdet och placerade behärskat in 1-0 med vänster bredsida, otagbart för Häckens målvakt Peter Abrahamsson.

Häcken fick en stor möjlighet att kvittera i den 58:e minuten. Fredrik Andersson kom ut på en höjdboll och försökte boxa iväg, men fick inte träff. Bollen landade vid Paulinhos fötter som sköt mot täckande MFF-försvarare på mållinjen, men skottet gick i burgaveln. Nästa chans kom i den 63:e minuten när Nasiru Mohammed rann igenom, men burväktare Andersson avvärjde till hörna.

I den 77:e minuten blåste domare Mohammed Al-Hakim för straff åt Malmö FF sedan en Häckenspelare tagit bollen med handen. Markus Rosenberg var säkerheten själv från elva meter och borrade in bollen högt i nättakets mitt.

Häckens vassaste reduceringschans kom i den 89:e minuten. Erik Friberg avlossade ett stenhårt skott från distans som träffade stolpen.

På tilläggstid tilldelades Mostapha El Kabir sitt andra gula kort, trots att han redan var utbytt. Från bänken reagerade anfallaren på ett domslut och fick rött kort.

Inga fler mål noterades och Malmö FF tog en efterlängtad och välförtjänt seger hemma på Stadion.

Daniel Andersson efter matchen:
–
Första halvlek var ganska jämn, men Häcken hade några fler chanser. Vi kom lite fel i vår press och var stundtals passiva. Det korrigerar vi i paus. Vi kommer ut i andra och då tycker jag vi har lite bättre grepp på dem. Det är en fortsatt tight match, men vi får utdelning tidigt. Vi kan krypa hem och ställa om, vilket passar oss bra i den fasen vi är i nu. Vi står upp bra och kämpar för varandra i 90 minuter. Trots att de manar på i slutet håller vi dem borta, förutom Eriks skott i stolpen.

Malmö FF: Rieks (49’), Rosenberg (77’)

Malmö FF: Larsson (60’), Adrian (91’)
BK Häcken: El Kabir (53’, 91’), Faltsetas (76’)