Malmö FF – AIK 1–1

Publicerad 09 april 2018 i Matches

Hemmapremiären mot AIK slutade 1-1 inför 20 072 åskådare på Stadion.

Det var gästerna som tog ledningen på matchens första målchans i den 12:e minuten. Nabil Bahoui slog en väl avvägd passning snett inåt i straffområdet som Henok Goitom stötte i mål vid den bortre stolpen.

I den 19:e minuten var det nära en utjämning när Mattias Svanberg sköt ett hårt och pressat skott utanför straffområdet, men bollen träffade stolpen.

Första halvlek präglades av en intensiv press från gästernas sida och MFF fick ingen lugn och ro i sina uppspel. AIK:s frenesi innebar få himmelsblå målchanser, men i slutet av halvleken tog MFF kommandot. Det gav resultat i den 44:e minuten när Eric Larssons inlägg blockerades av en AIK-hand i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Markus Rosenberg var säkerheten själv från elva meter och placerade bollen i mål till höger om Oscar Linnér, som chansade åt andra hållet.

Lagen gick till halvtidsvila i ställning 1-1.

Den andra halvleken blev ett ställningskrig mellan två bolltrygga lag. Malmö FF fick emellertid en törn i matchplanen när Franz Brorsson drog på sig sin andra varning i den 58:e minuten efter en fasthållning. Magnus Pehrsson flyttade ner Oscar Lewicki som mittback och droppade ned en anfallare till centralt mittfält. Trots utvisningen fortsatte MFF med ett kontrollerat passningsspel, men med en man mindre var det svårt att skapa målchanser mot AIK:s kompakta backlinje. Gästerna låg samtidigt relativt lågt och stack sällan upp i några anfall. Inga fler mål noterades utan mötet slutade 1-1.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Första halvtimmen är AIK bättre än oss. De hade läst läxan och tryckte fast oss på vår vänstersida. Vi var för svaga att ta oss ur det. Det drabbade oss i omställningar och där igenom kom deras mål.

– Vår straff kom efter att vi fått övertag på högersidan. Jag tycker vi fortsätter positivt när vi är elva mot elva. Men sista 35 minuterna är vi en man mindre, ändå har vi mer boll. Den saken är jag väldigt nöjd med. 1-1 är ett resultat som vi får tycka är bra, men det är lite oförlöst potential för oss idag.

Malmö FF: Rosenberg (44’)
AIK: Goitom (12’)

Malmö FF: Rosenberg (8’), Brorsson (10’, 58’), Nielsen (45’)
AIK: Milosevic (38’), Bahoui (45’), Goitom (45’), Lundström (73’)