Mållöst på Örjans vall

Publicerad 26 september 2015 i Nyheter

MFF levde inte upp till standarden i första halvlek men kunde sätta rejäl press på Halmstads BK i den andra halvan av matchen. Det räckte dock inte till mer än en poäng.

Det var ett MFF klätt i helvitt som klev ut bland höstlöven som låg som konfetti på Örjans valls gräsmatta för att för andra gången samma vecka hämta tre poäng mot ett halländskt lag. Halmstads BK visade att man inte tänkte göra det gå så lätt för gästerna. I den sjätte minuten var det nära att bli hemmaledning när en HBK-spelare nådde högst på en hörna. Yoshimar Yotún stod bra placerad vid den högra stolpen och kunde rädda på mållinjen.

MFF:s första chans kom även den på en hörna. Efter att Vladimir Rodic slagit hörnsparken hamnade bollen hos Enock Kofi Adu som sköt ett skott som blockerades. Bollen hamnade hos Pawel Cibicki som levererade ett avslut som Stojan Lukic i HBK-målet kunde rädda. Returen var nära att hamna hos Nikola Djurdjic som då kunde slagit in bollen i öppet mål men den serbiske anfallaren nådde inte fram i tid.

Under hela den första halvleken hade Malmö FF problem med uppbyggnaden av anfall och bakåt var det stundtals feltajmat. Därför var det hemmalaget som stod för resten av farligheterna de första 45 minuterna. Ett par gånger stod Johan Wiland i vägen för skottförsök och i den 40:e minuten var det återigen dags för Yoshimar Yotún att rädda på mållinjen, den gången efter en hård nick av Jesper Westerberg på hörna.

Åge Hareide ville sätta igång maskineriet med ett dubbelbyte i paus. Ut gick Vladimir Rodic och Pawel Cibicki som ersattes av Magnus Wolff Eikrem och Markus Rosenberg. Det blev också ganska snabbt en farlighet med den nyss inbytte duon. Rosenberg slog en passning till Eikrem som befann sig i bra position i straffområdet. Ett missförstånd med Djurdjic kring vem som skulle avsluta betydde att bollen i förlängningen bara rann ut till hörna.

Kort därpå var Rosenberg återigen inblandad i MFF:s dittills farligaste målchans. En långboll med destination Djurdjic undveks av serben som såg att Rosenberg kom med fart bakom honom. Rosenberg fick med sig bollen in i straffområdet men Lukic rusade ut och avvärjde avslutet.

Halmstad var pressade och MFF fortsatte att rada upp målchanser. Djurdjic avslutade i straffområdet men Lukic räddade ännu en gång. Yotún slog en frispark som Kári Árnason skarvade och Lukic fick göra en kvick enhandsräddning för att förhindra baklängesmål.

I den 83:e minuten kom ledningsmålet – trodde alla. Eikrem tog ner bollen i straffområdet och passade den vidare till Nikola Djurdjic som placerade in den i mål. Domare Lerjéus dömde mål och Malmöspelarna firade. Efter protester från HBK konfererade huvuddomaren med linjedomaren samtidigt som repriser av målet varvades på storbildsskärmen. Där uppfattades en hands på Eikrem och målet ogiltigförklarades. Åge Hareide blev utvisad i den efterföljande diskussionen och matchen slutade mållöst trots dominans från Malmö på både läktare och plan.

– Det var konstigt. Jag har aldrig varit med om det innan och då har jag varit med ett tag. Men vi ska inte lägga för mycket fokus på domaren, säger Olof Persson om det bortdömda målet.

– Vi är besvikna efter att inte ha lyckats leva upp till vår egen standard i första halvlek. Sen spelar vi upp oss rejält i andra och sätter tryck och skapar flera fina lägen som vi måste göra mål på. Vi visste att det skulle bli en tuff match. HBK är bättre än tabellplaceringen, säger Olof Persson.

Varningar:
Halmstads BK: Matthew Rusike, Fredrik Liverstam
Malmö FF: Enock Kofi Adu

Startuppställning:
Johan Wiland
Anton Tinnerholm, Kári Árnason, Carvalho (77’ Tobias Sana), Yoshimar Yotún
Vladimir Rodic (46’ Magnus Wolff Eikrem), Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Jo Inge Berget
Pawel Cibicki (46’ Markus Rosenberg), Nikola Djurdjic

Ersättare:
Fredrik Andersson, Pa Konate, Erdal Rakip, Markus Rosenberg, Magnus Wolff Eikrem, Tobias Sana, Franz Brorsson

huvudpartners

officiella partners