Malik Abubakari: ”Nu tillhör jag MFF-familjen”

Publicerad 01 juli 2021 i Herr,Nyheter

Läs den första intervjun med vårt senaste nyförvärv.

Hur känns det att skriva på för MFF?

– Det känns fantastiskt. Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Malmö FF, jag vet att det är en stor klubb och det märker jag nu när jag har kommit hit.

Vad vet du om klubben?

– Det är mycket som är nytt, naturligtvis. Men jag har förstått att förväntningarna på Malmö FF är höga, att klubben alltid är med i toppen och ofta spelar i Europa. Nu är det bara för mig att sätta i gång och lära mig allt om klubben.

Vad tänkte du när du fick reda på att MFF var intresserade av dig?

– Det var en häftig känsla kan jag säga! Jag vågade inte berätta det för någon först. Jag visste att det var en stor klubb och direkt när jag visste att MFF var intresserade så ville jag hit. Det var ingen tvekan. Och nu tillhör jag MFF-familjen, det här är mitt nya hem.

BILDSPEL

Se de första bilderna på Malik Abubakari i himmelsblått!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Det är svårt men jag skulle säga att jag är en spelare som supportrar tycker om. Och sen är jag en målgörare, helt enkelt! Jag ska försöka att hjälpa laget i bra tider och i svåra tider. Jag kommer behöva anpassa mig till landet och till lagets sätt att spela, för just nu är allt nytt för mig, men jag är redo att ge allt.

Du började din professionella karriär i Portugal efter att ha tagit steget dit som ung. Hur var den upplevelsen?

– För mig var det en stor bedrift bara det, att komma till Portugal. Min tid där utvecklade mig enormt mycket, både som spelare och som människa. Mitt mål har alltid varit att nå så långt som möjligt och jag har kämpat hårt, både i Ghana och i Portugal, för att få chansen att spela i en klubb som Malmö FF.

Under de två senaste säsongerna var du utlånad till två olika klubbar och gjorde en hel del mål. Berätta om dina två säsonger på lån.

– Det har varit bra. Jag lärde mig mycket från mina tränare och mina lagkamrater. Det har varit tufft emellanåt men jag har varit stark, haft tålamod och försökt att hela tiden kämpa och lära mig nya saker på träningarna.

– Tiden i Portugal har gett mig mycket och nu är jag väldigt glad över att få tillhöra MFF. Jag har ingen brådska utan är alltid lugn. Detta är mitt hem nu och jag ser fram emot att vara med och bidra till klubbens framgångar.

huvudpartners

officiella partners