Malaga dag 2: Molins siktar på att göra fler assists

Publicerad 15 februari 2010

Efter dagens enda träningspass fick hemsidan en pratstund med Malmö FF:s yttermittfältare Guillermo Molins.

Ni fick ställa in förmiddagsträningen, hur fördrev ni tiden istället?
– Vi styrketränade, sedan åt vi lunch och hade teori.

Jag hörde något om kortspel!
– Det ska det bli ikväll. Först ska vi in till Malaga och handla godis och läsk och sen blir det förmodligen kotte.

På eftermiddagen blev det så träning. Hur var det?
– Det var kul att komma ut och träna. Vi trodde först inte att det skulle bli något, men de kom till slut och sade att det skulle bli av. Planen såg ut som den gjorde och vädret var som det var, men vi fick röra på oss i alla fall. Hellre det än att vara i gymmet för jag tycker det ger lite mer om man får spela fotboll.

Påverkar vädret stämningen?
– Nä, det tycker jag inte. Det är bättre väder än Sverige i alla fall. Jag kände själv mot Gais att det inte blev riktigt rättvist. Om man är en offensiv kantspelare som vill ha mycket boll på fötterna och göra en del grejor så är det svårare på sådana planer. Så det är mycket bättre att vara här.

Vad är dina förhoppningar på träningslägret?
– Det behöver inte vara sol, men bara det slutar regna så är jag nöjd. Så planen blir så bra som den var första dagen.

Hur har det känts för dig under försäsongen?
– Jag tycker det har gått väldigt bra på träningarna. Sen har jag ju bara spelat en match med MFF på försäsongen så här långt och den gick väl sådär. Men jag vet att när det blir lite varmare igen så kommer benen komma igång igen som de ska.

Hur upplevde du landslagsturnén?
– Jag blev magsjuk när vi var iväg, och missade ju även matchen mot Nordsjälland på grund av detta, men det var det värt. Det var riktigt kul att få göra A-landslagsdebut.

Känner du att du kan ha någon nytta av detta på hemmaplan?
– Man kommer ju hem med en massa självförtroende efteråt. Dessutom får man ju spela med och träffa en massa nya spelare. Det är en bra erfarenhet.

Känner du dig given i startelvan i MFF nu?
– Vi har fyra bra yttermittfältare och vi såg ju själva efter U21-EM att jag inte är given. Det blev en väckarklocka och det fick mig att prestera som bäst.

Vad behöver du utveckla i ditt spel?
– Jag måste bli säkrare i mina avslutslägen. Jag var väldigt säker för ett antal år sedan men det försvinner när man inte kommer i de lägena så ofta. Jag vill tillbaka till den där känslan när man är inne i ett flyt och känner att man gör mål på allt man skjuter på. Men annars ska jag bara fortsätta. Jag vill fortsätta utvecklas och prestera ännu bättre än under fjoråret. Mitt mål är att göra fler assist den här säsongen än förra.

Vad tror du om MFF:s chanser i år?
– Alla i laget kommer göra allt för att vi ska ta guld. Det smäller som fan på träningarna och det känns som att det är dags. Det är ett bra tecken. Det som talar för det är att vi är ett väldigt ungt lag. Visst har vi tappat några startspelare, men alla unga har blivit ett år äldre och får vi den utvecklingen så kan det gå vägen.

*****

Foto:  Peter Lind

/Helen Johansson