Mål från Nanasi gav seger i Norrbotten

Publicerad 27 februari 2023 i Herr,Nyheter

Stort bollinnehav och konstant tryck mot IFK Luleås mål gav till slut utdelning. Sebastian Nanasi gjorde matchens enda mål och vi har två raka segrar i Svenska cupens gruppspel.

Nyckelhändelser

Minut 1: Kiese Thelin sparkar igång matchen i Arcushallen.

Minut 19: Inledningsvis stort bollinnehav för MFF utan att lyckas tränga igenom ett lågt stående och kompakt Luleå. Busanello och Nanasi med våra två hittills enda avslut mot mål.

Minut 25: Återigen är det Nanasi som hittar yta i straffområdet och drar iväg ett vänsterskott som tar i burgaveln.

Minut 29: Ytterst nära ett ledningsmål när Kiese Thelin nickar bollen precis utanför stolpen och i sekvensen senare tvingar Nanasi hemmalagets målvakt till en stark räddning. Fortfarande mållöst.

Minut 45: Slutet av den första halvleken präglas av flera spelavbrott då både Ismael Diawara och Sören Rieks får behandling av det medicinska teamet. En tackling på mittplan från en Luleåspelare gör att den sistnämnde tvingas byta och ersätts av Hugo Bolin. 0–0 i paus.

Minut 55: Fint kombinationsspel från Nanasi, Christiansen och Ali leder fram till ett avslut från snäv vinkel, men Nanasi lyckas inte överlista målvakten.

Minut 74: En genomskärare från Sergio Peña hittar fram till Hugo Bolin som trots två avslutsförsök inte får in bollen i mål.

Minut 82: MÅL! Christiansen löper ner mot kortlinjen och med en boll snett inåt bakåt hittar han fram till Nanasi som styr in bollen med högerfoten. 1–0.

Minut 85: Sergio Peña får sin andra varning och blir utvisad med några minuter kvar.

Minut 90: Domaren blåser av matchen och vi åker hem till Malmö med tre poäng i bagaget.

Henrik Rydström efter matchen

– De gjorde det tufft och svårt för oss. Det är väl inget att säga om att vi vinner, men det är klart att vi inte är nöjda med att det ändå är så pass tajt. Det finns en mängd saker vi behöver göra bättre när det kommer till vårt anfallsspel. Defensivt så var det väl snarare ett duellspel, ett andravågsspel, att släcka ner deras kontringar och där tycker jag vi gör precis det vi kan förvänta oss.

– Just att vi har så pass mycket bollinnehav, är så mycket i och omkring deras straffområde, att det inte blir fler klara målchanser beror på bra försvarsspel från Luleå men också för långsamt spel från vår sida. Men jag är ändå nöjd att vi inte slutar försöka och vi vet över 90-95 minuter så kommer det bli lägen. Och med den skickligheten vi har så gör vi mål.

MÅL

Malmö FF: Nanasi (82′)

varningar

IFK Luleå: Olausson (34′), Lindroth (34′), Richards (90′)
Malmö FF: Diawara (34′), Peña (47′), Christiansen (85′)

utvisningar

Malmö FF: Peña (85′)

Laguppställning

Ismael Diawara
Joseph Ceesay (Tinnerholm 88′), Lasse Nielsen, Derek Cornelius, Gabriel Busanello (Ali 46′)
Emmanuel Lomotey (Christiansen 46′), Sergio Peña
Patriot Sejdiu (Olsson 74′), Sören Rieks (Bolin 38′), Sebastian Nanasi
Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Johan Dahlin, Noah Eile, Martin Olsson, Anton Tinnerholm, Anders Christiansen, Taha Ali, Hugo Bolin

huvudpartners

officiella partners