Mahamé Siby klar för Malmö FF

Publicerad 29 juni 2022 i Herr,Nyheter

Vi är glada att presentera mittfältaren Mahamé Siby som ny spelare i föreningen. Han ansluter på övergång från RC Strasbourg och har skrivit på ett 4,5-årskontrakt med MFF.

Spelarfakta

Namn: Mahamé Siby
Född: 7 juli 1996, Paris
Nationalitet: Frankrike, representerar Mali på landslagsnivå
Kontraktslängd: 2026-12-31
Tröjnummer: 25
Ansluter till föreningen: Inom de närmsta veckorna. Spelklar från den 15 juli.

Karriär

Siby under en match med Paris FC, 2022
Tidigare klubbar

AF Bobigny, Valenciennes FC, RC Strasbourg, Paris FC

30

Matcher i Ligue 2

9

matcher i ligue 1

2

mål

1

assist

Mahamé Siby:

– Jag är väldigt glad över att vara på plats i Malmö och hoppas på att kunna bidra med min inställning, fysik och teknik med bollen.

– Jag vet att det är en stor klubb med många supportrar. Jag gillar verkligen atmosfären på arenan och mentaliteten hos människorna här i klubben.

Andreas Georgson:

– Generellt letar vi efter spelare som kan passa vår identitet. Vi vill bli mer intensiva och att laget ska vara en stark enhet. Vi tycker att han passar in i det.

– Det är en spelare som har fysiska förutsättningar att kunna höja vår intensitet och kraftfullhet på plan. Men han är också skicklig med boll och har ett bra beslutsfattande. Det är en mix vi har letat efter och som vi tycker oss ha hittat.

– Sen har vi fått uppfattningen att det är en lagspelare och ledartyp. Han sätter laget i första hand. Så det är både en fotbollsspelare och personlighet som vi hoppas ska bli väldigt framgångsrik här.

huvudpartners

officiella partners