Mafalda Barbóz klar för Malmö FF

Publicerad 25 mars 2024 i Dam,Nyheter

Den portugisiska mittfältaren Mafalda Barbóz skriver på för Malmö FF. Hon blir den första utländska spelaren som värvas till damlaget sedan återstarten.

Spelarfakta

Namn: Mafalda Barbóz
Födelsedatum: 11 december 2002
Tidigare klubbar: Valadares Gaia, Viajes Interrías, Amora FC, Atletico Ouriense

Mafalda Barbóz är skolad i Benfica där hon gick genom klubbens ungdomslag upp till F19. Seniorkarriären tog fart i Atletico Ouriense där hon gjorde fem mål och en assist på 29 matcher säsongen 2021/22. Karriären fortsatte sedan i Amora FC, en kort avstickare till spanska Viajes Interriás innan hon värvades till Valadares Gaia inför den här säsongen.

Barbóz har varit en bärande spelare på det centrala mittfältet i Valadares Gaia, som gjort sin bästa säsong i den portugisiska högstaligan i år. På 24 matcher har hon noterats för fyra mål. Det senaste målet kom i lördags när hon spelade sin avskedsmatch för klubben innan flytten till Malmö.

21-åringen har också fått stort förtroende i ungdomslandslagen där hon är lagkapten i U23.

Malmö FF är glada att välkomna Mafalda till föreningen. Hon kommer bära tröja nummer 27 och börjar träna med laget direkt.

Daniel Andersson, sportchef:

– Mafalda är en typisk box till box spelare som täcker stora ytor med många explosiva aktioner på det centrala mittfältet. Hon är duellstark, tekniskt skicklig och har ett stort förtroende i både klubblag och U23-landslag. Mafalda är i en bra ålder där vi hoppas, och tror, att hon kan ta ytterligare steg i vår miljö.

Mafalda Barbóz:

– Jag är väldigt glad över att vara här. Sverige har en av världens bästa ligor och jag ville verkligen vara en del av det här projektet.

– Jag är öppensinnad som spelare, jobbar hårt och är kreativ. Jag är mer en spelare som sätter upp mina anfallare i bra lägen än en spelare som gör mål. Jag är bara 21 år, vet att jag har mycket kvar att lära mig och hoppas jag kan utvecklas till en bättre spelare här.

– Jag vet att Malmö FF vill gå upp och jag vill vinna. Det är därför jag är här för jag vill vara en del av det.

Mafalda Barbóz

huvudpartners

officiella partners