Lunds BK – Malmö FF 0-2

Publicerad 22 november 2018 i Matches

MFF avancerade till gruppspel i Svenska Cupen efter vinst med 2-0 mot Lunds BK.

Atmosfären på Klostergårdens IP värmde i novemberkylan men MFF:s spel värmde inte under den första halvleken. Trots stor spelmässig dominans hade MFF svårt att skapa några riktigt heta chanser. Både Sören Rieks och Marcus Antonsson var nära att få till vassa avslutslägen men det var Romain Gall som kom närmst ett ledningsmål i den 40:e minuten – men hans avslut räddades av Lunds BK:s målvakt. Det var mållöst i halvtid.

MFF var än mer dominant i den andra halvlekens inledning och Lunds BK hade svårt att få över bollen på MFF:s planhalva. Efter att både Romain Gall och Sören Rieks avslutat farligt mot hemmamålet låg MFF-målet i luften och tio minuter in i halvleken gjorde MFF 1-0 genom inbytte Markus Rosenberg. Efter ledningsmålet kontrollerar MFF matchen och på tilläggstid kan Guillermo Molins göra 2-0 i sin första match efter återkomsten till MFF. 2-0 innebär avancemang till Svenska Cupens gruppspel 2019!

Uwe Rösler efter matchen:
– Jag förväntade mig inte en fantastisk prestation idag och även om vi dominerar första halvleken har vi inte tillräckligt högt speltempo. I andra halvleken är vi mer aggressiva, ökar tempot och kontrollerar matchen på ett bättre sätt. Det märktes att vi inte har spelat match på ett tag men vi gör en bättre andra halvlek och förtjänar segern.

Malmö FF: Rosenberg (56’), Molins (90+2’)

Malmö FF: Lewicki (40’), Rosenberg (61’)