Lasse Nielsen: Det här är precis vad vi behöver

Publicerad 24 maj 2022 i Herr,Nyheter

Lasse Nielsen har startat MFF:s samtliga matcher i Svenska cupen 2022, från mötet med Onsala BK i den andra omgången till semifinalen mot Djurgården. ”Den här matchen kommer perfekt. En cupfinal är precis vad vi behöver nu,” säger mittbacken.

Lasse Nielsen har startat samtliga matcher för MFF i Svenska cupen 2022.

För två år sedan missade han en cupfinal på grund av skada. Nu vill Lasse Nielsen vara med och spela hem MFF:s 15e cupguld. Men det är med ett par tunga resultat i ryggen som MFF reser upp till Stockholm, för femte gången på lite drygt en månad.

­– Den här matchen kommer perfekt. Vi är inte nöjda med vad vi har presterat i de senaste matcherna och det läget vi hamnat i nu är ett läge vi aldrig ska vänja oss vid. En cupfinal är precis vad vi behöver nu. Det är en match vi sett fram emot länge och vi är hungriga på den här uppgiften.

Under måndagens träning slöt supportrarna upp för att visa laget sitt stöd inför veckan.

– Deras stöd och kärlek till MFF är otroligt betydelsefullt för oss. De skämmer bort oss med bra stämning match efter match. Nu är det vår tur att ge tillbaka i form av en seger och en ny titel till föreningen, säger Lasse Nielsen.

När MFF i höstas gick in i årets cupäventyr hemma mot Onsala BK i den andra omgången, stod Lasse på plan när domaren blåste igång matchen. Något mittbacken sedan gjort i samtliga matcher hela vägen fram till finalen.

– Det har jag inte tänkt på men så är det nog. Vi inledde gruppspelet starkt och fick med oss två raka 5–1-segrar även om vi inte spelade på topp. Efter det fick vi ett par tuffa matcher med AIK i kvarten och Djurgården borta i semifinalen. Så ingen kan komma och säga att vi har haft tur. Vi har verkligen spelat oss till en final och är förtjänta av att vara här. Men för att vi ska vara nöjda krävs en finalseger.

En skillnad för Lasse i år jämfört med fjolårets säsong är att han fått en utgångsposition till höger istället för till vänster i mittlåset. Ett positionsbyte som gjort mittbacken gott, enligt honom själv.

– Som högerfotad försvarare är det väl alltid att föredra att spela till höger. Nej men det har känts bra, det har det. Jag trivs väldigt bra här i Malmö, är omgiven med fina människor och känner stort förtroende från ledarna.

Efter att ha missat två matcher på grund av sjukdom var Lasse tillbaka från start i söndagens allsvenska match.

– Det är väl som alltid när du varit sjuk, det tar ett tag för kroppen att komma igång. Men det känns bra nu. Det ska bli häftigt att kliva ut inför en fullsatt arena med över 7000 MFF-supportrar på plats. Tillsammans ska vi ta hem den här cupen nu.  

huvudpartners

officiella partners