Lasse Berg Johnsen skriver på för Malmö FF

Publicerad 13 juli 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF välkomnar mittfältaren Lasse Berg Johnsen till föreningen. 23-åringen har skrivit på ett 4,5-årskontrakt och ansluter på övergång från Randers FC.

Födelsedatum: 18 augusti 1999
Moderklubb: Forus Og Gausel IL
Kontraktslängd: 2027-12-31
Tröjnummer: 23


Lasse Berg Johnsen skrev sitt första proffskontrakt med norska Viking FK i slutet av 2018, klubben han tillhört sedan 13-års ålder. Säsongen 2019 fick han debutera för klubben innan han senare samma säsong lånades ut till Tromsdalen UIL i den norska andraligan. Efter lånesejouren återvände han inte till Viking utan istället plockades han in av Raufoss IL, också ett lag från den norska andraligan.

Det var här karriären började ta fart på riktigt. Lasse Berg Johnsen tog en startplats på det centrala mittfältet och efter en säsong med Raufoss värvades han in av danska Randers FC inför säsongen 2021. Under första säsongen i Randers kom också genombrottet. Mittfältaren var med och förde laget till titeln i den danska cupen och noterades för 20 framträdanden.

Säsongen efter blev Lasse Berg Johnsen given på Randers mittfält i Superligaen. Cupvinsten 2021 innebar att laget kvalificerade sig till europaspel. Där blev det två kvalmatcher till Europa League och åtta matcher i Europa Conference League, innan laget blev utslaget av Leicester City i 16-delsfinalen.

Under den gångna säsongen har han varit en av Superligaens mer framstående mittfältare. Nu är han klar för Malmö FF i ett avtal som sträcker sig till och med säsongen 2027. Han kommer att bära tröja nummer 23 och ansluter till laget inom kort.

Varmt välkommen till Malmö FF, Lasse!

Daniel Andersson, sportchef

– Lasse är en spelare som hållit hög nivå under flera år i Danmark. Han är en skicklig och väldigt mångsidig fotbollsspelare som kommer bidra med mycket. Han kommer passa väldigt bra in i det sättet vi vill spela fotboll på och det ska bli spännande att följa honom här i Malmö FF.

Lasse Berg Johnsen

– Jag kände att det var dags för mig att ta nästa steg i karriären och Malmö FF känns som det perfekta valet. Jag har kommit till föreningen med de bästa supportrarna i Skandinavien. Jag har sett att det är utsålt varje match och jag längtar efter att komma ut och spela för supportrarna. Det ska bli otroligt kul.

Bilder: Första dagen i himmelsblått

huvudpartners

officiella partners