Laget mot Lyn

Publicerad 23 mars 2007

Sören Åkeby hoppas på högre tempo i lördagens träningsmatch mot Lyn, även om kontrasten mellan Cyperns perfekta planer och de ännu tungsprungna malmöitiska kan komma att kännas för annars tillpiggnande MFF-ben.

Malmö FF – Lyn lördag 24mars 13:00 Rosengårds IP

Startelva:

Jonas Sandqvist

Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Christian Järdler

Joakim Nilsson, Anders Andersson, Yksel Osmanovski

Olat Toivonen

Junior, Marcus Pode

Reserver: Håkan Svensson, Behrang Safari, Daniel Theorin, Raoul Kouakou, Guillermo Molins, Edward Ofere.

Skadelistan: Johan Andersson, Niklas Skoog, Jon Inge Höiland.

Två veckor till premiären, tre träningsmatcher kvar. Det börjar onekligen dra ihop sig – och nyfikenheten på den allsvenska startelvan blir intensivare dag för dag. Allt fler pusselbitar ser ut att lägga sig till rätta, men med några spelare iväg på landslagsuppdrag – Daniel Andersson, Jonatan Johansson – medges ännu utrymme att prova runt lite i lagbygget för Sören Åkeby. Den här gången får Marcus Pode chansen i anfallet bredvid Junior, medan Anders Andersson tar klivet upp igen och fyller ut för kapten Andersson.

På comebackfronten var Anes Mravac, Philip Milenkovic och Labinot Harbuzi med i spelövningarna på fredagens träning, medan Jon Inge Höiland fick lite känning under en övning på torsdagen.

I kommentarerna efter förlustmatcherna nere på Cypern väntade Sören Åkeby på tillpiggnande spelarben i takt med lättad träning; inför lördagens match mot Lyn är han avvaktande på den punkten, av en särskild anledning.
– Det är stor skillnad på de perfekta planerna nere på Cypern och de betydligt tyngre planerna här hemma, och det kommer nog att kännas för spelarna. Men det gäller att vi anpassar oss och vänjer oss vid det. Vi körde bara en timme idag för att få lite piggare ben imorgon.

På Sörens agenda för matchen i princip samma punkter som tidigare:
– Förhoppningsvis kan vi höja tempot, och inte vara så omständliga. Vi måste göra allt lite snabbare, och det är viktigt att vi hittar djupledsspelet igen.

Tobias Christoffersson