Laget mot HIF

Publicerad 05 augusti 2001

Dags för returmöte i de mest prestigfyllda av skåndederbyn. Hemmamötet med HIF slutade med uddamålsförlust 0-1, och revansch är att utkräva på Olympia imorgon.

Micke Andersson nominerar följande lag:
Jonnie Fedel – Jimmy Tamandi, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Robert Kjellin – Hans Mattisson, Jörgen Ohlsson, Peter Sörensen, Erik Johansson – Mats Lilienberg, Peter Ijeh.
Ersättare: Lee Baxter(mv), Jon Jönsson, Joseph Elanga, Mikael Roth, Markus Rosenberg.

Naturlig elva
– En rätt naturlig laguttagning, kommenterar Micke Andersson mot bakgrunden att såväl Brian Steen Nielsen som Niklas Skoog är avstängda. Till det ska läggas att Mikael Roth och Markus Rosenberg inte är hundraprocentigt skadefria och därför återfinns på bänken, redo för inhopp men inte nittio minuters spel. Jimmy Tamandi är dock helt frisk och återtar sin högerbacksplats.
Yttermittfältarna?
– Joseph Elanga har känt sig sliten och är på väg tillbaka, men får börja på bänken, säger Micke Andersson. Man får komma ihåg att han spelat alla matcher under våren. Samtidigt har Hasse Mattisson klivit in i laget igen på ett bra sätt. Hasse, Joseph och Erik Johansson är tre duktiga spelare som alla kommer att få spela framöver.

Ur underläge
Bestående intryck av förra matchen, hemma mot HBK?
– Jag tycker vi spelade strålande fotboll fram till det att Brian Steen Nielsen blev utvisad. Sedan hade vi en dålig period men vi ryckte upp oss och spelade bra igen. Det är förstås en stor besvikelse att vi tappade en 3-1-ledning och därmed segern. Vi var bättre än motståndarna.
Funderingar inför morgondagen?
– En tuff match, naturligtvis, men jag tror vi kan göra en bra match, fortsätter Micke Andersson. Som nykomlingar slår vi lite ur underläge, och med våra avstängningar kanske lite till. Vi hoppas kunna fortsätta spela bra i djupled och komma bakom HIFs backlinje på samma sätt som mot Halmstad.