Laget mot Hammarby

Publicerad 26 maj 2001

Micke Andersson tar ut följande lag till morgondagens ytterligt spännande drabbning mot bajrarna:

Jonnie Fedel – Jimmy Tamandi, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Mikael Roth – Kenneth Gustavsson, Erik Johansson, Jörgen Ohlsson, Jospeh Elanga – Peter Ijeh, Markus Rosenberg.
Ersättare: Lee Baxter(mv), Richard Oteng Mensah, Marcus Winquist, Mats Lilienberg, Gezim Osmani.

Rosenberg från start
Debut från start för 18-årige Markus Rosenberg, som gjort ett par inhopp i år.
– Markus Rosenberg har utvecklats successivt under året och är i bra form samtidigt som Mats Lilienbergs inte riktigt är det, säger Micke. Det ska bli intressant att se honom från start. Markus är lite mer tvåvägsspelare; är både löpvillig i djupled och en bra bollmottagare och trots sin ringa ålder tuff i spelet.

Erik Johansson friare
Erik Johansson och Kenneth Gustavsson byter av laguppställningen att döma positioner jämfört med förra matchen?
– Erik får en friare roll och större möjligheter att ta ett kliv in i banan och få användning för sin bollskicklighet, medan Kenneth Gustavsson täcker upp, säger Micke. Man kan säga att de delar på samma ytor.

Läget
Fyra raka förluster. Bottennapp borta mot Örebro förra söndagen. Det kunde sett muntrare ut.
– Mot ÖSK gör vi vår sämsta insats under hela året, försäsongen inräknad, menar Micke Andersson. Vi är lite slitna efter det intensiva matchandet under våren, men trots att vi gjort dåliga matcher den senaste tiden borde vi har klarat av att ta ett par poäng.

Välkommet uppehåll
– Men det vänder, fortsätter Micke, vi är på väg åt rätt håll nu. Vi hinner träna bättre nu och förbereda oss bättre mentalt mellan matcherna. Under de närmaste två veckorna räknar vi att få tillbaka ett par spelare från skador, så landslagsupehållet kommer lägligt för vår del.
Spelarna som förväntas tillfriskna och öka konkurrensen i truppen till nästa allsvenska match mot Trelleborg