Lägerkollen: Resan till Spanien

Publicerad 27 januari 2024 i Herr,Nyheter

MFF:s herrlag har åkt på träningsläger till Estepona i Spanien. Under vinjetten ”Lägerkollen” berättar vi om allt vid sidan av som krävs för ett lyckat träningsläger. En grundläggande förutsättning är själva resan dit.

Alf Westerberg är lagkoordinator och har en av årets svettigaste arbetsdagar. Det är han som ansvarar för schema, biljetter och transporter. När flygplanet mot Spanien har lyft med alla spelare och ledare tryggt ombord kopplar han av genom att dubbelkolla schemat för resten av dagen. 

– Än så länge har det gått jättebra, frånsett att vi haft strul med några krassliga spelare. Vi har med hjälp av vårt resebolag bokat om biljetter till dem. Det har varit lite arbete kring det men i övrigt har det flutit på perfekt. 

Vilka fallgropar finns det en dag som den här? 

– En given fallgrop är att någon glömmer passet. Det hände inte idag. Men vissa kan glömma saker, missa tider. Det kan strula på annat sätt med sena flygplan och bussar. Det kan hända allt möjligt. Men vi har varit prickfria idag. 

Du ser ändå relativt lugn och avspänd ut? 

– Ja, jo, men, ja. Det är väl ganska lugnt. När saker väl är i gång är det inte mycket att hetsa upp sig för. Sen kan jag känna en viss anspänning innan man ska i väg på en sådan här resa. Det är ett stort projekt. Kontrollbehovet kan göra det lite småstressigt. 

Kontrollbehov låter som en bra egenskap för din roll? 

– Jag tror faktiskt det är nödvändigt. 

Planet lyfte något försenat men det verkar som att det ska landa i tid. Varje minut räknas i det här sammanhanget. I Alf Westerbergs schema krävs det att allt klaffar för att laget ska hinna träna på eftermiddagen som planerat. 

– Det är en balansgång mellan att ha marginaler och inte skapa en massa dötid. Resandet är jobbigt nog. På det sättet kan det kännas lite tight men vi reser med människor som är vana vid det här och vet vad som gäller. Det är sällan några svårigheter. 

Han drar sig till minnes en gång när det gick stuprätt. Det var efter bortaförlusten i Sundsvall 2022 som olyckan bara fortsatte senare på kvällen. 

– Förseningar har hänt många gånger. Men vår Sundsvallsresa är det största minnet i det avseendet. Vi kom ut på plattan efter att ha förlorat en allsvensk match en fredagskväll och planet kunde inte lyfta. Man stod där med 35 pers som var fast i Sundsvall. Som tur var hade de inte hunnit bädda våra sängar på hotellet. Men sen skulle man ta sig därifrån och vi hade en Europamatch några dagar senare. Det var en lång natt med mycket arbete. Men vi var hemma eftermiddagen därpå. 

Flygplanet landar i Malaga fem minuter före utsatt tid och Alf Westerberg ler nöjt när de incheckade väskorna rullar ut på bagagebandet. Han ser slutet på en lång dag närma sig. 

– Ikväll när vi fått allt på plats och man gått igenom morgondagens schema med staben. Det blir nog en rätt sen kväll. Men det blir skönt när man kan hälla sig på sängen på hotellrummet. 

Schemat 27/1 2024 

08:15 Report in, breakfast at Erics 

09:00 Bus leaves for airport 

11:25 Departure 

15:05 Arrival Malaga, bus transfer to Estepona (snack on the bus) 

17:15 Arrival hotel, snack at arrival 

17:45 Training 

19:30 Dinner 

20:15 Team meeting 

20:30 Staff meeting 

21:30 Evening snack 

huvudpartners

officiella partners