Kryss i Riga gav avancemang

Publicerad 13 juli 2021 i Herr,Nyheter

Efter en match med mycket kamp kan vi konstatera att Antonio Colaks mål i den första halvleken tar oss vidare i Europa. Riga FC:s kvittering i andra halvlek räckte inte. Efter totalt 2–1 till MFF i dubbelmötet är vi nu vidare till den andra kvalomgången i UEFA Champions League.

Nyckelhändelser

1′ Matchen är igång på Skonto Stadium i Riga.

18’ Oscar Lewicki lyfter in bollen i Rigas straffområde, som är fullt av MFF-spelare. Colak kommer upp fint men Rigamålvakten hinner just före med en näve.

33′ MÅL! AC hittar in med en lätt liten touch till Colak i straffområdet. Anfallaren hamnar ensam med Rigamålvakten och är iskall i värmen. Vi tar ledningen!

51′ Rieks breddar ut till AC på vänsterkanten som skickar in bollen i straffområdet med en yttersida. Bollen går mot Colak men Rigamålvakten hinner mellan.

56′ Riga kvitterar. En lång frispark som dimper ner vid den bortre stolpen och nickas i mål.

60’ MFF ställer om snabbt. AC tar en lång löpning med boll och spelar till Colak som är nära att ge oss ledningen på nytt.

62′ Bonke vinner boll på högerkanten. Spelar in bollen snett inåt bakåt till AC som i ett trångt läge ändå lyckas få bollen på mål. Rigas målvakt med en vass enhandsräddning.

70′ Anel dröjer sig kvar i straffområdet efter en frispark. Bollen lyfts in och mittbacken får pannan på bollen som letar sig upp mot krysset. Rigamålvakten med en makalös räddning.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– Vi hade mycket bollinnehav i första halvlek, dominerade och kontrollerade spelet. Kanske att vi spelade lite för sakta för det fanns mycket yta att spela fotboll på.

– Vi gjorde ett fantastiskt mål. Det är på det sättet vi vill spela, när vi tar vara på ytor som motståndaren släpper till oss. Jag tyckte det var rättvist att vi gick upp till en 1-0-ledning vid det tillfället.

– I andra halvlek gör dem det svårt för oss. De vinner mycket andra-bollar och vi gör det lite tufft för oss själva när vi släpper in ett mål. Båda lagen har sina chanser efter det men vi borde ha stängt matchen tidigare.

– Vi visste att det skulle bli en svår bortamatch här i värmen mot det spelsättet som Riga har. Men det viktigaste är att vi är vidare efter två matcher. Det är väldigt viktigt för klubben.

Presskonferensen efter matchen publiceras i sin helhet under onsdagen.

MÅL

Malmö FF: Antonio Colak (33′)
Riga FC: Antonijs Cernomordijs (57′)

VARNINGAR

Malmö FF:  Sören Rieks
Riga FC: Vladislavs Fjodorovs, Antonijs Cernomordijs, Wesley Nata, Ritvars Rugins

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Felix Beijmo, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen
Erdal Rakip (Innocent, 59′), Oscar Lewicki
Eric Larsson, Anders Christiansen (Brorsson 83′), Sören Rieks (Nanasi, 59′)
Antonio Colak

Ersättare: Melker Ellborg, Marko Johansson, Pavle Vagic, Veljko Birmancevic, Bonke Innocent, Adi Nalic, Noah Eile, Franz Brorsson, Sebastian Nanasi, Amin Sarr.

huvudpartners

officiella partners