Konate om landslagsuttagen: Det kom som en överraskning

Publicerad 03 oktober 2013

Håkan Ericson har kallat fyra MFF:are till U21-landslagets bortamatch mot Polen den 12 oktober.

I tisdags meddelande Håkan Ericson vilken trupp han tagit ut till det svenska U21-landslagets bortamatch mot Polen. För MFFs fick Simon Kroon, Simon Thern och Filip Helander förnyat förtroende sen den senaste landslagsamlingen. För MFFs vänsterback, Pa Konate, kom uttaganingen som en överraskning.

– Det var Daniel Andersson som sa till mig att jag blivit uttagen så det är klart att jag blev lite överraskad, men också väldigt glad, berättar Pa Konate.

Det är första gången som Konate blivit uttagen till U21-landslaget.

– Jag kommer köra på precis som jag gör här i MFF. Jag ser inga större konstigheter med det.

Håkan Ericson motiverar sin uttagning med:

– Vi saknar ytterbackar och Pa har inte spelat nåt egentligen, men så såg jag honom från start mot Norrköping. Han gjorde det bra och visade att han kan konservera formen även om han spelar U21 i Malmö. Hade det varit en position med mera konkurrens hade det dock varit alldeles för lite speltid, säger Ericson till Svenskfotboll.se.

Sverige besegrade Polen med 3-1 i det som var svensk EM-kvalpremiär och Polens tredje match i kvalet. Polackerna visade i spelet att de har hög högstanivå och får till returmötet också tillbaka ett par avstängda spelare, bland annat lagkaptenen Dominik Furman, som till vardags hör hemma i Legia Warszawa.
– Polen var bra sist så det här är en av de tuffaste matcherna vi kommer att ha i kvalet. I och med att inbördes möten går före målskillnad så vore det bra om vi kan komma hem med minst ett kryss, gärna en vinst förstås, så har vi fördel på dom i den aspekten.

 

Malmö FF säger stort grattis till Pa Konate, Simon Kroon, Simon Thern och Filip Helander.