Konate: ”Det är som en dröm”

Publicerad 22 oktober 2015 i Nyheter

Vänsterbacken Pa Konate kastades återigen ut på djupt vatten när MFF tog emot Shakhtar Donetsk i Champions League. Precis som mot Juventus förra året visade han att han fixar det.

I den 17:e minuten blixtrade det till på vänsterkanten. Pa Konate drog sin första motståndare och tunnlade nästa försvarare med en passning som blev assisten till Rosenbergs 1-0.

– Jag stannar till och bara hoppas att den ska gå i mål. När den gör det är det en fantastisk känsla, säger Pa Konate.

Markus Rosenberg firade målet genom att hissa upp den unge vänsterbacken i luften.

– Han sa till mig att det är kul att se att jag verkligen presterar. Det är kul att kaptenen visar den glädjen för mig.

Pa Konate var inte bara nöjd med den målgivande passningen utan tyckte att både han och laget gjorde en bra insats genom hela matchen.

– Jag har inte granskat matchen ännu men jag gör en stabil match defensivt. De kommer inte till så mycket på vår vänsterkant tycker jag.

– De påminner mycket om Salzburg. Passar runt mycket men kommer inte till så bra lägen. Vi håller ihop det bra och har bra koll på dem. Vi skapar de farliga chanserna.

Vinsten betyder att MFF återigen visat att man hör hemma i den europeiska toppfotbollen. För Pa Konate som växte upp ett stenkast från Stadion är det en härlig känsla.

– Det är som en dröm. Jag var bollkalle när jag var liten och stod och tittade på spelarna. Att vara med i MFF och få spela i Champions League är otroligt.

Pa Konate fick stanna kvar länge och svara på journalisternas frågor efter matchen. Efter det väntade uppdraget att svara på alla meddelanden som vänner och bekanta skickat till honom.

– Min telefon är helt sprängd nu. Jag får kolla när jag kommer hem.

huvudpartners

officiella partners