Klara för final efter storseger

Publicerad 16 mars 2024 i Herr,Nyheter

MFF finalklart efter islossning i andra halvlek på Örjans Vall.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Örjans Vall.

7′ Bollen hamnar hos Isaac Kiese Thelin på en hörnspark men anfallaren är lite för långt ifrån för att få ordentlig träff och målvakten räddar avslutet.

40′ Ett inlägg når fram till en HBK-anfallare som får en fot på bollen men Johan Dahlin kan enkelt skopa in den.

41′ Sebastian Nanasi testar skott från hyfsat läge men bollen skruvar sig ovanför ribban.

47′ MFF inleder andra halvlek med matchens hittills farligaste chans när Isaac Kiese Thelin nickar i ribban.

50′ MÅL! Erik Botheim når högst på hörna och nickar in ledningsmålet för MFF!

52′ Sebastian Jörgensen laddar bössan och avfyrar ett hårt skott som går strax ovanför.

53′ MÅL! Vilken start på halvleken för MFF! Lasse Berg Johnsen gör mål på ett vackert distansskott.

70′ MÅL! Nytt hörnmål för MFF. Den här gången är det Isaac Kiese Thelin som är sist på bollen.

73′ MÅL! Erik Botheim stöter in sitt andra och MFF:s fjärde mål.

88′ Sebastian Nanasi ytterst nära att få göra ett mål men målvakten sträcker ut och räddar ett tilltrasslat läge i sista stund.

91′ Matchen är över och MFF är klara för final i Svenska cupen! Motståndet blir klart under söndagen och den 24 mars lottas finalen.

HENRIK RYDSTRÖM EFTER MATCHEN

– Jag sa precis till spelarna att vi är nöjda med deras prestation. Det ser alltid enkelt ut när man ser siffrorna men det var en match med en massa utmaningar. Innan matchen pratade jag om HBK:s styrkor, deras disciplin och att de är duktiga på att försvara boxen. Även om vi har bollen mycket i första kommer vi inte åt de klara lägena.

– Sen är det värdefullt för oss att få ett mål i början av andra. Vi är bra i ledning och då har vi tröttat ut HBK så mycket att de inte riktigt orkar. Vi kan spela av matchen på ett bra sätt.