Kjell Hjertsson avliden

Publicerad 15 februari 2013

Bröderna Arne, Kjell och Sven Hjertsson

Den tidigare spelaren, ledaren och styrelseledamoten Kjell Hjertsson har avlidit vid en ålder av 90 år.

Kjell Hjertsson spelade i MFF i 11 säsonger under åren 1940 – 1950. Han gjorde 273 matcher och noterades för 14 mål. Efter spelarkarriären fortsatte Kjell som ledare och under åren 1966 – 1983 tog han en plats i MFFs styrelse.

Hedersordförande Bengt Madsen minns legendaren:

– Kjell Hjertsson tillhör definitivt en av de största spelarna och ledarna i Malmö FF genom tiderna. Jag minns honom som en slitvarg på planen och genom sin kunniga och positiva ledarstil blev han en omåttligt populär ledare bland spelarna. Han blev till och med som en extrapappa för vissa. Han har gjort en stor insats för klubben och det är tråkigt att han inte är bland oss längre.

Kjell var en av tre bröder Hjertsson som alla spelade i MFF. Kjell, Arne och Sven spelade bara en allsvensk match tillsammans, men den blev också historisk. Det var i näst sista omgången mot AIK (1944-05-29) och det var i den matchen MFF säkrade sitt första guld. Därefter lyckades Kjell med bedriften att närvara vid samtliga MFFs guld under sin livstid – antingen som ledare, styrelseledamot eller som åskådare. En sann MFFare!

Kjell Hjertsson kommer vara saknad, men alltid finns kvar som en av de många starka symbolerna för det vi kallar MFF-familjen.