Kim Björkegren ny huvudtränare för damlaget

Publicerad 02 november 2023 i Dam,Nyheter

Malmö FF välkomnar välmeriterade Kim Björkegren som ny huvudtränare för föreningens damlag. Han skriver på ett tillsvidarekontrakt och kommer leda laget i Elitettan säsongen 2024.

Kim Björkegren.

Kim Björkegren tog över damallsvenska mästarna Linköpings FC inför säsongen 2017. Succén lät inte vänta på sig. Med Björkegren vid rodret tog klubben sin andra raka SM-titel med förkrossande nio poäng ner till andraplacerade FC Rosengård. Utöver guldet tog sig laget även till kvartsfinal i UEFA Women’s Champions League, vilket är klubbens främsta placering någonsin i turneringen.

Efter två år i kinesiska Beijing BG Phoenix flyttade han efter säsongen 2019 tillbaka till Europa och tog halvåret senare över cypriotiska mästarlaget Apollon Ladies FC. Björkegren ledde Apollon till serieseger efter att ha tagit 64 poäng av 64 möjliga. En prestation som gav honom utmärkelsen Årets tränare i Cypern 2020/2021.

De senaste två säsongerna har Björkegren tillbringat i Racing Louisville FC i National Womens Soccer League.

Vi hälsar Kim varmt välkommen till Malmö FF!

Daniel Andersson, sportchef

– Först och främst förespråkar han en fotboll som är den fotboll vi vill spela, med ett högt aggressivt försvarsspel och ett lag som vill dominera matcherna med boll. Han har bra erfarenhet från damfotboll, vunnit SM-guld med Linköping och tagit laget ut i Europa. Dessutom har han en internationell erfarenhet och goda relationer med många utländska spelare. I vår resa uppåt kan han hjälpa oss som tränare, men också med kontakterna vid sidan om.

Kim Björkegren

– Det känns som en spännande resa att få vara med på. Jag har hållit på med fotboll sedan jag var liten och blev huvudtränare som 25-åring. Genom åren har jag haft olika konkreta mål och uppfyllt många, som SM-guld och utlandsäventyr. Nu kändes det helt rätt när Malmö FF kom in i bilden, en storklubb kombinerat med att få komma närmare familj och vänner. Två viktiga komponenter och det är jätteroligt att vara här.

– Vi vill spela en fotboll som är vinstgivande, det är nummer ett. Jag vill se ett lag med mycket energi och att vi går framåt, men även finner en balans när det gäller att hålla i bollen eller inte. Vi får se vilka egenskaper våra spelare i truppen har och forma laget utefter det.

huvudpartners

officiella partners