Kiese Thelin tillbaka med MFF i Europa: ”Har saknat det”

Publicerad 18 februari 2020 i Herr,Nyheter

9 december 2014 var senast Isaac Kiese Thelin representerade Malmö FF i Europaspel. Över fem år senare är han tillbaka.
– Klart man har saknat det. Jag är jättetaggad och längtar efter att få känna den känslan igen, säger han.

MFF avverkade under tisdagen det näst sista träningspasset inför sextondelsfinalen mot VfL Wolfsburg om två dagar. I supporterleden är intresset sedan länge glödhett med över 4 000 bortabiljetter sålda. Det blir rekordfölje för MFF i Europasammanhang på 2000-talet.

– Det är helt fantastiskt och definitivt något som kommer att hjälpa oss, säger Isaac Kiese Thelin. Vi får se, kanske kommer det att kännas som en hemmamatch för oss. Det ska bli jättekul och vi uppskattar verkligen allt stöd vi får.

Senaste matchen i MFF-tröjan var borta mot Olympiakos FC i den avslutande gruppspelsmatchen i UEFA Champions League den 9 december 2014.

– Klart man har saknat det. Jag är jättetaggad och längtar efter att få känna den känslan igen. Vi åker dit för att göra ett bra resultat. Det är det jag gillar i MFF, vi har den inställningen här. Det är samma sak med supportrarna, de kommer dit med 4 000 och stöttar. Det är otroligt.

Snackar du och lagkamraterna om det stora följet?

– Vi har snackat om det och sett klubbens uppdateringar i sociala medier med att det säljs mycket. Det snackar vi om och är stolta över.

Anfallaren hymlar inte med betydelsen av att ha ett starkt stöd i ryggen.

– Det kanske låter klyschigt men man får extra energi. Man orkar springa den där extra metern. Vi ska kriga på planen för supportrarna och för klubben. Vi kommer ge allt och de kommer att ge allt på läktaren.

huvudpartners

officiella partners