Kathrine Larsen är klar för Malmö FF

Publicerad 16 april 2024 i Dam,Nyheter

Malmö FF förstärker truppen med den danska landslagsmeriterade målvakten Kathrine Larsen.

Kathrine Larsen har hållit nollan på Eleda Stadion tidigare i en landskamp mot Sverige.

Spelarfakta

Namn: Kathrine Larsen
Födelsedatum: 5 maj 1993
Tröjnummer: 31
Tidigare klubbar: Ballerup-Skovlunde, Bröndby IF, FC Nordsjälland, Klepp IL, Hammarby IF, Bröndby IF, Western United

Julia Cavander ådrog sig en skada under landslagsuppehållet som kommer hålla henne borta från spel under delar av vårsäsongen. För att stärka upp på positionen värvas Kathrine Larsen till Malmö FF.

Den 30-åriga danskan har erfarenhet från spel i OBOS Damallsvenskan med Djurgårdens IF och Hammarby IF. Senaste sejouren i Sverige gjorde hon våren 2022 innan flyttlasset gick vidare till den danska toppklubben Bröndby IF.

Därefter har hon spelat i Western United i den australiensiska högstaligan, vilket är hennes senaste klubbadress.

Kathrine har också meriter från det danska landslaget. Målvakten har representerat Danmark i F19-, U23- och A-landslaget och var bland annat uttagen i Danmarks VM-trupp 2023. Förra våren vaktade hon målet i en träningslandskamp mot Sverige och höll nollan i matchen som spelades på Eleda Stadion.

Malmö FF är glada att välkomna Kathrine till föreningen! Hon ansluter till laget på fredag och kommer bära tröja nummer 31.

Daniel Andersson, sportchef:

– Med Julias skada, som gör att hon är osäker till spel under delar av vårsäsongen, så kände vi att vi ville förstärka målvaktspositionen.


– Med Kathrine får vi in en spelare med stor rutin som spelat på högsta nivå i Sverige, Danmark och Australien och en spelare med meriter från det danska landslaget. Hennes erfarenhet från den nivån kommer också hjälpa våra unga målvakter att utvecklas.

huvudpartners

officiella partners