Juniorerna till semi efter 4-0 över HIF!

Publicerad 15 oktober 2006

***Uppdaterad med matchfakta och kommentarer*** Leif Engqvists pågar ångar på. I JSM-slutspelets kvartsfinal klippte dom till HIF med 4-0 inne på Olympia – varav tre mål från glödhete Guillermo Molins.

JSM Kvartsfinal Helsingborgs IF – Malmö FF 0 – 4 (0-1)

0-1 45 min+ Guillermo Molins
0-2 47 min Guillermo Molins
0-3 62 min Guillermo Molins
0-4 89 min Robin ”M” Nilsson

Startelva:

Festim Bytyqi

Andreas Freij, Marcus Westerlund, Mak Dzonlagic, Philip Milenkovic

André Jönsson, Robin ”T” Nilsson(87), Robin Andersson, Agon Mehmeti(78)

Guillermo Molins(85), Robin ”M” Nilsson

Bänk: Niklas Hammer, Christoffer Lundin(78), Elvir Biberic(87), Jasmin Sudic, Leutrim Jasiqi(85).

– Vi hade straffläggare klara i förväg, så jämnt trodde vi det skulle bli. HIF är ett jättebra lag, vi hade lite pratat om ”den moraliska finalen”… så det blev en oväntad utveckling på matchen. Vi är förstås jättenöjda, säger J-lagets tränare Leif Engqvist efter att ha sett sina adepter med ackuratess avancera till JSM-slutspelets semifinal.

Nöjda med anledning att vara stolta: framför ögonen på den församlade HIF-ledningen inne på Olympia tryckte MFF:s framtidsmän till de rödblås med hela 4-0 i kvartsfinalen! HIF ställde bästa möjliga lag på benen, medan MFF tvingades undvara en av stöttepelarna under säsongen, Anes Mravac, fullt upptagen med att fylla en plats i A-laget.

Första halvlek var jämn, med spelmässigt övertag från HIF – men MFF höll emot.
– De hade tryck på oss och vi fick jobba hårt i försvarsspelet. De hade ett skott i ribbans underkant efter 10-12 minuter, där hade vi lite småflyt… men vi skapade några chanser vi också.

Domaren aviserade 3 minuters stopptid, och den första av dem blev värdefull. För då tog Guillermo Molins emot en lång passning, vände 18-20 meter från motståndarmålet upp centralt och… drog till! Bollen in vid burgaveln och 1-0 till MFF – lysande prestation, vackert mål i bästa tänkbara psykologiska övertagsläge.

Mål just innan halvtidsvilan undergräver motståndarmod effektivt – men det gör för all del också mål direkt efter paus. Så när MFF drygade ut ledningen två minuter in i andra halvlek blev det riktigt tufft för HIF. Robin Andersson passade Robin ”M” Nilsson som slog inlägg in i boxen. Där fanns André Jönsson som nickade bollen vidare, och på dess uppstuds var han där igen, Guillermo Molins – och sköt på halvvolley in sitt och lagets andra mål!
– Där började det ta emot för HIF. Och de fick börja chansa: de gjorde byten och spelade med tre anfallare.

Nu hade MFF kvartsfinalen i sin hand, och snart skulle ”Gische” ha ett hattrick i sin: i 62:a minuten löpte han loss på en djupledspassning och kom fri med målvakten och rundade honom – 3-0!
– Guillermo Molins var jätteduktig idag, han är verkligen inne i ett stim just nu. Hyperfarlig när han får komma fort rättvänd, säger Leif Engqvist.
Han gjorde två mål i åttondelen mot Åtvidaberg, han har gjort fem mål på de fyra senaste B-lagsmatcherna: Guillermo Molins är het. De första allsvenska minuterna klarade han av mot Hammarby, och kanske blir det fler redan imorgon: han är med i A-lagstruppen mot GAIS.

Leif Engqvist understryker att det var det disciplinerade försvarsspelet över hela plan som var nyckeln till segern:
– De skapade lite, och de gjorde de för att vi hade bra försvarsspel över hela banan: de kom inte till lägena. Försvarsspelet är grunden till att vi lyckas ställa om och göra farliga kontringar.

Nu väntar himmelsblå invasion av Borås nästa helg: såväl juniorerna som P16 möter Elfsborg borta i sina SM-semifinaler. Vid eventuell seger blir det SM-final på hemmaplan för bägge lagen – det är bara att hålla tummarna för en sådan höjdare i höstmörkret. Men – grattis till bägge, bra jobbat så här långt!

/Tobias Christoffersson