Jonatan Johansson klar för Malmö FF

Publicerad 06 juli 2006

Malmö FF har skrivit kontrakt med den 30-årige finske landslagsmannen Jonatan Johansson. Kontraktet löper till och med 2008.

Jonatan Johansson har spelat i Charlton i Premier League de senaste sex säsongerna med undantag för i våras då han var utlånad till Norwich. Han är i första hand anfallare men har även spelat en hel del som yttermittfältare.

Jonatan Johansson anländer i morgon förmiddag med flyg från London och kommer till Stadion i anslutning till träningen som börjar klockan 10.00.

Hasse Borg
”Att förstärka vår offensiva slagkraft var ett av målen under VM-uppehållet. Jonatan Johansson är en mycket erfaren och meriterad spelare med bra karaktär som kommer att göra vårt anfallsspel ännu vassare.”

Bengt Madsen
”Utöver den bedömning vi själva har gjort får Jonatan Johansson mycket goda vitsord från flera håll, bl.a. från Roy Hodgson. Fem och en halv säsong i Premier League talar också sitt tydliga språk. Vi har knutit ytterligare en mycket kvalificerad spelare till klubben som kommer att smälta väl in i laget både på och utanför planen.”

Sören Åkeby
”Jonatan Johansson är en snabb spelare som rör sig mycket i djupled och har bra avslutningar. Det blir en utmärkt förstärkning som spelmässigt passar väldigt väl ihop med övriga anfallare och lagets spelsätt.”

Jonatan Johansson
”Efter nio år i utlandet känns det jätteroligt med en ny utmaning. För en tid sedan pratade jag med Jari Litmanen om klubbens ambitioner, spelartrupp och spelsätt och tycker det känns väldigt spännande. Jag vill gärna vara med ett tag till på hög nivå och den här satsningen känns helt rätt. Jag hoppas kunna hjälpa Malmö FF att nå de sportsliga framgångar klubben strävar efter.”

Fakta
Jonatan Johansson
Född: 16 augusti 1975
Längd: 184 cm
Vikt: 80 kg
Position: anfallare/yttermittfältare
Meriter: 70 landskamper för Finland, 7 U21-landskamper för Finland
Tidigare klubbar: Parainen IF, Finland -1995, TPS Åbo, Finland 1995-1996, FC Flora Tallinn, Estland 1996-1997, Glasgow Rangers, Skottland 1997-2000, Charlton Athletic, England 2000-2006, Norwich City, England 2006 (lån)