Jonas Valfridsson inför hemmamatchen mot Örebro

Publicerad 07 juni 2024 i Dam,Nyheter

Efter ett kortare landslagsuppehåll väntar hemmamatch mot Örebro SK på Eleda Stadion. Det är ett MFF med självförtroende som på lördag går för femte raka segern när samtliga årskortsinnehavare (dam och herr) har fritt inträde.

MATCHFAKTA

Malmö FF – Örebro SK
Lördag 8 juni, 14:00.
Eleda Stadion

Biljetter: Fri entré för samtliga årskortsinnehavare (dam och herr.) Biljetter till matchen köper du här.

Jonas Valfridsson om…

…truppläget:
– Det är bra. Vi har haft lite sjukdomar och det är väl Agnes [Mårtensson] som fortfarande är lite krasslig så vi får se hur hon mår bra imorgon. Nova [Rolfsson] har fortfarande lite bekymmer med sin fot och vi stressar inte tillbaka henne, säsongen är lång. Sedan har vi ett gäng som varit iväg på landslagssamlingar, Katrine [Larsen] har varit med Danmark och spelat EM-kval, Matilda [Kristell] och Ema [Paljevic] har varit iväg med det svenska U23-landslaget där alla kom tillbaka först igår. Men de tillbaka med härlig energi och jag räknar med att alla är redo att spela från start, sedan får vi se om det blir så.

…motståndet som väntar:
– Örebro är ett lag som vill spela en positiv fotboll. De står högt i försvaret, vill ha mycket boll och gillar att kontrollera matcherna. De är också nykomling i den här serien och fick en ganska tuff start men har växt in i serien och har utvecklats och växt i de senaste matcherna. Ser man till deras prestationer så är de förtjänta av att ligga bra mycket högre i tabellen.

…nycklar för seger:
– Bolltempo, duellspel och aggressivitet. Vi vill driva ett anfallsspel som sker i högre tempo. Det ger oss fantastiska möjligheter att spela den fotboll vi vill när vi spelar här ute på Eleda Stadion. Vi gjorde en fin prestation här ute mot Eskilstuna där vi verkligen utnyttjade ytorna som finns, det tar vi med oss.

…unga spelare som tar för sig:
– Vi har några fina spelare underifrån som varit uppe och tränat med oss de senaste veckorna. Alexia Mitkovska och Klara Wilton har gjort det jättebra och Alexia fick till och med spela ett par minuter. Det kommer säkert finnas med någon ungdomsspelare i morgon också. Det är kul att de tar för sig och bara under den korta tiden som jag har varit här tycker jag att man ser att de utvecklats och tar steg i vår miljö. Där gör Jeff Petersson och staben i Flickor 19 och i Akademi-laget ett jättefint jobb så det finns stora förhoppningar underifrån.

PUBLIKINFORMATION

Väskförbud gäller
Till följd av beslut från Polismyndigheten är det förbjudet att ta in väskor eller påsar på matchen. Förbudet gäller oavsett storlek eller material. Undantag får göras av medicinska skäl, samt för dig som har behov av skötväska för små barn. Dessa väskor kommer att kontrolleras noggrant vid inpassering och får inte innehålla annat än det nödvändiga.

Det finns inte några förvaringsmöjligheter för väskor på Malmö Stadion.

Insläpp
Entréerna öppnar 13.00.

Förfest med MFF Support
Från 13.00 är det förfest med MFF Support på ståplatstorget med DJ där alla med biljett har möjlighet att ladda upp inför matchen.

Kiosker och servering
Erics restaurang öppnar 12.00 och serverar buffé med tacos och våfflor.

Supporterhuset är på plats som vanligt och grillar korv vid det nordvästra hörnet utanför ingång 7.

För de yngre
Från 13.00 finns det en hoppborg och ansiktsmålning utanför Erics restaurang. Ansiktsmålning och aktivitetsbord kommer även finnas på läktarplats senare.

MFF Shopen
Butiken på Eleda Stadion har öppet som vanligt mellan 11:00–15:00. 

huvudpartners

officiella partners