Jon Dahl Tomasson lämnar Malmö FF

Publicerad 30 december 2021 i Herr,Nyheter

Jon Dahl Tomasson lämnar föreningen efter två framgångsrika år.

När Jon Dahl Tomasson anställdes som ny huvudtränare i Malmö FF inför säsongen 2020 behövde han ingen närmare presentation. Efter en lång och framgångsrik spelarkarriär skiftade han fokus mot tränaryrket och innan han anslöt till Malmö FF var han assisterande tränare till Åge Hareide i det danska landslaget.

Under sitt första år i Malmö FF förde han laget till SM-guld och play-off till UEFA Europa League, där La Liga-klubben Granada CF stod i vägen för ett gruppspel. Revanschen i Europa kom året därpå, när det utöver ytterligare ett SM-guld blev gruppspel i UEFA Champions League.

När han nu lämnar föreningen avslutar även assisterande tränare Remy Reijnierse sin tjänst i MFF.

Malmö FF tackar Jon Dahl Tomasson för två framgångsrika säsonger och önskar honom lycka till i den fortsatta tränarkarriären!

Daniel Andersson, sportchef:

– Jon har meddelat att han vill lämna MFF och efter diskussioner har vi i samförstånd beslutat att skiljas åt. Det är tråkigt så klart. Det har verkligen varit en framgångssaga och vi har haft ett jättebra samarbete hela tiden.

– Vi har åstadkommit mycket under de här två åren. Dels har vi vunnit titlar och gått till Champions League. Men också utvecklat vårt spel, gett unga spelare chansen och sett hur spelargruppen höjt sig på individnivå.

 – Nu startar jakten på en ny tränare och vi är givetvis alltid förberedda med potentiella namn och en profil för vilka egenskaper vi letar efter.

Jon Dahl Tomasson:

– Det var ett svårt beslut att ta farväl men samtidigt en bra känsla. För jag känner att jag slutar på topp med Malmö FF.

– Jag är ödmjuk, tacksam och stolt över att ha varit tränare i en av de största klubbarna i Skandinavien. Och stolt över att vi under de här två åren har skrivit in nya vackra kapitel i klubbens historieböcker.

– Ett hjärtligt tack till alla er i och omkring klubben för två oförglömliga år.  

huvudpartners

officiella partners