Johan Hammar skriver nytt kontrakt med MFF

Publicerad 09 december 2013

Mittbacken Johan Hammar som i somras kom hem ifrån Evertons ungdomsakademi har skrivit på för tre nya år med Malmö FF.

– Johan Hammar är en välutbildad fotbollsspelare som började sin utbildning här hos oss och som sedan förkovrats i Everton. Han är en duktig spelare med bra karaktär och han har under hösten gett oss de kvitton som bevisar att han är en väldigt ung och duktig spelare som vi tror på. Det har känts bra hela vägen sen Johan kom tillbaka i somras och därför är det väldigt roligt att vi kan erbjuda ett längre kontrakt som Johan också accepterat, berättar Malmö FFs sportchef Per Ågren.

– Under mitt senaste halvår har jag lärt känna alla kring A-laget och alla har behandlat mig väldigt bra. Jag är väldigt nöjd med alla som finns i klubben och alla som omger klubben med fantastiska fans, säger Johan Hammar.

Under hösten har det blivit sparsamt med speltid i A-laget för Hammar som berättar att han var välmedveten om den hårda konkurrensen i MFFs mittförsvar innan han skrev på i somras. Nu siktar Hammar in sig på mer speltid under 2014 för att hjälpa laget i Allsvenskan och i kvalet till Champions League.

– Jag förstod att jag inte skulle komma hem och starta alla matcher. Utan det var sex månader där jag kunde visa upp mig själv, vad jag går för och att jag håller på den här nivån. Jag tycker detta kontraktet är ett kvitto på att jag har visat omgivningen vad jag går för. Att få mer speltid i A-laget får bli nästa mål och det är det som jag kommer kämpa för under nästa säsong. jag vill göra mitt för laget och se till att vi spelar bra i Allsvenskan och förhoppningsvis kvalificerar oss för Champions League, berättar Hammar.