Johan Dahlin förlänger kontraktet

Publicerad 27 september 2023 i Herr,Nyheter

Vi är glada att meddela att Johan Dahlin kommer att stå mellan stolparna i MFF även 2024. Den 37-årige målvakten har förlängt sitt kontrakt med ett år.

Med snart 400 matcher för Malmö FF är Johan Dalin den ännu aktiva spelare som gjort flest matcher för föreningen. Målvakten, bördig i Trollhättan, kom till Malmö FF första gången 2009 och har så här långt spelat för föreningen under tolv säsonger. Under denna tid har Johan Dahlin vunnit fem SM-guld, ett cupguld samt spelat fyra gruppspel i Europa League och ett i Champions League.

Under Dahlins första sejour i Malmö FF – mellan 2009 och 2013 – blev det två SM-guld och 151 matcher mellan stolparna innan han 2013 lämnade klubben för spel i Gençlerbirligi. Efter två år i Turkiet flyttade han till Danmark, där det blev två och en halv säsong i FC Midtjylland innan Dahlin sommaren 2017 återvände till Malmö.

Johan Dahlin klev vid återkomsten rakt in i laget och bidrog till att föreningen säkrade sitt 20:e SM-guld och därmed kunde sätta den andra stjärnan på bröstet. Därefter har Johan Dahlin varit en starkt bidragande faktor till så väl SM-guldet 2020 som 2021. Med sitt gedigna målvaktsspel har Dahlin också varit en viktig kugge i de lag som vann Svenska cupen 2022, nådde gruppspel i Europa League 2018, 2019 och 2022, samt gruppspel i Champions League 2021.

Med dagens kontraktsförlängning är Johan Dahlin himmelsblå spelare även över säsongen 2024.

Daniel Andersson, sportchef

– Johan har under väldigt lång tid varit en av Sveriges allra bästa målvakter. Han imponerar med sin jämnhet och förmågan att fortsätta utveckla sitt målvaktsspel för varje år som går. Utöver det är han en ledargestalt, förebild och kulturbärare. Jag är väldigt glad över att ha Johan kvar som Malmö FF-spelare ytterligare en säsong.

Johan Dahlin

– Det är såklart skönt och roligt att fortsätta på det vi har börjat bygga i år. Det är kul att få fortsätta vara en del av det. Malmö FF är min klubb, det är min andra familj och jag kan inte se mig själv spela någon annanstans, det är helt otänkbart. Det är Malmö eller ingenting.

huvudpartners

officiella partners