Jens Stryger Larsen ansluter till Malmö FF

Publicerad 22 januari 2024 i Herr,Nyheter

Malmö FF skriver kontrakt med den danske landslagsspelaren Jens Stryger Larsen. Backen, med 54 landskamper och 142 Serie A-matcher på meritlistan, ansluter på ett treårsavtal.

Jens Stryger Larsen

jens stryger larsen

Födelsedatum: 21 februari 1991
Tidigare klubbar: Bröndby IF, FC Nordsjälland, Austria Wien,
Udinese, Trabzonspor
Kontraktslängd: Tre år
Tröjnummer: 17

Jens Stryger Larsen

32-åringen inledde sin professionella fotbollskarriär i Bröndby IF och debuterade i den danska Superligan säsongen 2009/2010. Totalt spelade han 105 tävlingsmatcher för Bröndby innan han gick vidare till FC Nordsjälland där han blev lagkamrat med Anders Christiansen 2013. 

Han lämnade sedan Danmark för spel i Austria Wien och stannade i fem säsonger innan flyttlasset gick vidare till Udinese i Serie A. Totalt spelade han 142 Serie A-matcher och noterades för fem mål och nio målgivande passningar i den norditalienska klubben.

De senaste två säsongerna har Jens Stryger Larsen tillbringat i Trabzonspor, med bland annat ett gruppspel i Europa League och en seger i den turkiska supercupen bakom sig.

Utöver klubblagsfotbollen har Stryger Larsen varit en regelbunden startspelare för det danska landslaget sedan debuten mot Liechtenstein 2016. Han står noterad för 54 landskamper, tre mål och har deltagit i två VM- och ett EM-slutspel.  

Jens Stryger Larsen tilldelas tröjnummer 17, samtidigt som Otto Rosengren byter till nummer 7.

Vi välkomnar Jens till Malmö FF!

Daniel Andersson, sportchef

– Stryger Larsen är en erfaren spelare som har varit på den högsta nivån under en lång tid och vet vad som krävs. Han är skicklig både offensivt och defensivt, primärt som högerback, men kan även användas på vänsterkanten och längre upp i planen.

– En kraftfull spelare med mycket energi som kommer passa bra in i vårt sätt att spela. Henke (Rydström) är flexibel i sitt spelsätt och att då få in en spelare med Stryger Larsens mångsidighet är viktigt för oss.

Jens Stryger Larsen

– Jag är superglad över att vara här och ser fram emot den här utmaningen. Efter att ha pratat med Malmö FF fick jag direkt en god känsla och detta är Sveriges största klubb som gjort fantastiska resultat i många år.

– Jag skulle säga att jag är en dynamisk spelare som har lång erfarenhet från spel utomlands. Jag har spelat i många olika klubbar och i flera olika länder. Nu ser jag fram emot att hjälpa Malmö FF till nya framgångar. 

– AC och jag har varit vänner sedan vi spelade tillsammans i ungdomslandslagen. Vi har alltid behållit kontakten även när vi spelat långt ifrån varandra. Naturligtvis har vi pratat mycket med varandra och han har bara haft gott att säga om Malmö FF.

TV-intervju

huvudpartners

officiella partners