Jeffrey Aubynn ny chefsscout i modifierad sportslig organisation

Publicerad 06 december 2023 i Herr,Nyheter

Tidigare spelaren och tränaren Jeffrey Aubynn återvänder till Malmö FF och rollen som chefsscout. Samtidigt görs den sportsliga organisationen delvis om.

Jeffrey Aubynn återvänder till Malmö FF i rollen som chefsscout, där han i sin nya roll kommer att arbeta som ansvarig för kartläggning av spelare och samordning av scoutingverksamheten.

Aubynn har en lång bakgrund som både spelare och ledare i föreningen. Som spelare gjorde han 78 matcher och var med sina insatser med och bidrog till bland annat SM-guldet 2010. Året därefter påbörjade han sin tränarutbildning som efter en tid gjorde honom till delad huvudtränare för MFF:s P19-lag tillsammans med Roland Larsson. Inför säsongen 2021 plockades Jeffrey Aubynn in som assisterande tränare till A-laget, där han som en del av ledarstaben var med och förde laget till SM-guld, en cuptitel och gruppspel i både Champions League och Europa League. Efter ett år som huvudtränare i Örgryte IS flyttar Jeffrey Aubynn nu tillbaka till Malmö FF.

Med rekryteringen av Jeffrey Aubynn som chefsscout fortsätter arbetet med att optimera föreningens sportsliga ledning. Robin Asterhed blir metodikansvarig där han kommer verka för implementering av föreningens spelarutbildningsplan, ”Den himmelsblå vägen”. Med fokus på föreningens fotbollsutveckling kommer Asterhed bland annat ha det långsiktiga ansvaret för Malmö FF:s strategi, för att uppnå och sträva mot de mål som sätts upp i den sportsliga ledningen. Samtidigt tar Jaime Segura steget från scoutingkoordinator till teknisk ansvarig för föreningens scoutingverksamhet och föreningens fotbollsutveckling på alla nivåer.

Välkommen tillbaka, Jeffrey! 

Daniel Andersson, sportchef

– Det ska bli härligt att få vässa vår verksamhet ytterligare med Jeffs hjärta och glöd för Malmö FF. När han var här senast, som assisterande tränare, var han inblandad i flera processer kring lagbygget med framgång. Han har ett bra fotbollsöga och vet vad vi letar efter när vi söker nya spelare.

– Sedan Andreas Georgson lämnade så har Jaime Segura tagit ett stort ansvar för den övergripande scoutingverksamheten. Han är ambitiös och har verkligen visat vad han kan och kommer från och med nu vara den som samordnar och ser till att vi arbetar både kortsiktigt och långsiktigt i vår scouting och föreningens fotbollsutveckling på alla nivåer. Robin Asterhed kommer lämna scoutingen helt och jobba mer strategiskt med det han gillar mest av allt, med vår fotbollsutveckling genom hela verksamheten. Med de här förändringarna kommer vi spetsas till ytterligare.

Jeffrey Aubynn, chefsscout

– Det känns väldigt bra att komma hem igen, nu i rollen som chefsscout. Jag ser fram emot att bidra till att vi hela tiden blir bättre, utvecklas och fortsatt kan tävla på högsta nivå både i Allsvenskan och i Europa.

huvudpartners

officiella partners