Jeffrey Aubynn lämnar MFF för huvudtränaruppdrag

Publicerad 07 december 2022 i Herr,Nyheter

MFF:s assisterande tränare Jeffrey Aubynn lämnar föreningen för uppdraget som huvudtränare i Örgryte IS.

Jeffrey Aubynn har en lång bakgrund som både spelare och ledare i Malmö FF. Som spelare gjorde han 78 matcher i den himmelsblå tröjan och var bland annat med och tog SM-guld 2010. Året därpå påbörjade han sin tränarutbildning och efter ett par säsonger i Gais återvände han under 2015 till MFF för en tjänst som ungdomstränare.

Efter att tillsammans med Roland Larsson haft huvudansvaret för MFF:s P19-lag under tre år blev han inplockad som assisterande tränare till A-laget inför säsongen 2021. Som en del av ledarstaben var han med och förde laget till SM-guld, en cuptitel och gruppspel i både Champions League och Europa League.

Nu väntar ett nytt kapitel i tränarkarriären för Jeffrey Aubynn, som flyttar tillbaka till hemstaden Göteborg och jobbet som huvudtränare i Örgryte IS. Tack för din tid i MFF och lycka till!

Daniel Andersson, sportdirektör:

– Det är dubbla känslor. Han har varit väldigt nyttig för oss under många år. Han gjorde ett bra jobb i vår ungdomsverksamhet och har de senaste åren varit en väldigt god kraft i vårt A-lag och bidragit till framgångarna vi haft.

– Vi kommer att sakna honom. Samtidigt blir man glad av att se att man kan göra den resan som tränare i MFF. Han ville gärna ta sig an den här utmaningen och vi önskar honom lycka till framöver.

En hälsning från Jeffrey Aubynn

Efter 12 år som spelare och tränare är det nu dags att ta nya kliv. Jag är formad i denna fantastiska klubb, med kompetens i varenda vrå, först som spelare och sen som tränare.

Jag har sagt det många gånger innan, den mentalitet som finns i Malmö FF är något jag starkt kände igen mig i, sedan första dagen jag kom till klubben 2008.

Det var otroligt känslomässigt att lämna klubben första gången, som spelare efter 4 år. SM-guldet 2010 är än idag ett starkt minne. Under mina år som spelare utvecklades många fina och genuina relationer med många personer i klubben. Och ni som känner mig vet, att jag värdesätter genuinitet.

Då förstår ni hur jag nu, efter 8 år som tränare, känner inför att lämna klubben. Det är känslomässigt tufft.

Men samtidigt finns det en stark drivkraft i mig som känner att det är dags att bli den bästa versionen av mig som tränare, och då måste jag ut och stå på egna ben.

Tack alla kollegor som jag fått möjlighet att jobba ihop med, först i akademin och sedan i A-laget.

Men störst tack till alla fantastiska, ambitiösa och skickliga spelare som jag fått möjligheten att jobba med under dessa 8 åren.

Jag önskar klubben, spelare, ledare och supportrar ett stort lycka till framåt.

Vi säger inte hej då utan på återseende!

huvudpartners

officiella partners