Ivo tränar med boll igen!

Publicerad 11 oktober 2013

I våras konstaterades att Ivo Pekalski led av diskbråck, men nu är han glädjande tillbaka på fotbollsplanen igen.

– Det är en härlig känsla, säger Ivo Pekalski. Glädjen för fotbollen finns kvar och är viktigare än allt annat.

– Vi är mycket glada över att Ivo nu åter kan träna med boll, säger Per Ågren. Vi håller alla tummar för att hans rehabilitering ska fortsätta att gå framåt.

För att inte ta några onödiga risker har Ivo valt att mjukstarta med bollen. Inledningsvis kommer han därför att träna med U-19 laget och han kommer att gå in i träning under nästa vecka.

– Jag vill smyga igång, säger Pekalski. Bra att börja med U-19 och komma igång så får jag bygga det därifrån. Sen blir det en rätt kort säsong innan vinteruppehållet för deras del, men jag kommer att köra på hela vintern.

– Det är klokt resonerat, menar Ågren. Vi är i slutet av en säsong och att då gå rakt in i det tempot och den typen av träning som vi kör i A-laget just nu hade nog inte varit optimalt.

För att få lugn och ro i sin rehabilitering har Ivo valt att göra den upp i Halmstad. Under tiden stod han i veckovis kontakt med MFFs läkare Pär Herbertsson.

– Han har rehabiliterat sina symptom bra och jag bedömer att hans kropp nu är mogen att ta nästa steg, intygar Pär Herbertsson.

– Jag vill passa på att tacka alla som stöttat mig i den här processen. Nu ska det bli riktigt skönt att komma igång igen, avslutar Pekalski.