Intervju med Guillermo Molins

Publicerad 04 oktober 2011

Guillermo Molins fick värsta tänkbara start i sin nya klubb. Men nu är han på väg tillbaka och dessutom nybliven pappa. Malmö FF:s Ola Gällstad har träffat honom.

Hemsidan träffade Anderlechtproffset och pappalediga Guillermo Molins hemma i Malmö. Guillermo som blev pappa för första gången för snart två veckor sedan.

Till att börja med; ett stort grattis till den lille pojken
– Tack så jättemycket. Det har varit några fantastiska veckor. Alla mår toppen

Knappt två veckor har gått sedan du blev pappa men redan nu känner du av att livet har förändrats
– Ja så klart har det gjort det och jag har självklar fått ett helt annat perspektiv på livet både på och utanför fotbollsplanen. De första dagarna så glömde jag mer eller mindre bort att jag hade ett knä som behöver rehabiliteras vilket faktiskt var väldigt skönt.

Berätta lite om hur du mår och hur det går med din rehabträning
– Det var en otroligt tuff tid de första veckorna efter skadan. Jag hade ju fram tills jag drabbandes av korsbandsskadan endast varit borta från fotbollen någon eller några veckor under min karriär. Jag förstod ganska omgående att det var en allvarlig skada när det hände. Men när jag fick beskedet var det en chock för en, det tog ett tag för mig att få beskedet att sjunka in. Jag var så klart både besviken och ledsen.  Men nu känner jag att jag blir starkare för varje dag som går och jag känner att jag inte kommer att stressa fram någonting utan det får ta den tiden det tar. Jag är 23 år och har förhoppningsvis många år kvar inom elitfotbollen. Jag har sagt till mig själv att jag skall vara 100 % frisk när säsongen startar i juni 2012, så att stressa fram en comeback är inte aktuellt.

Första träningsmatch och så händer detta. Jjag förstår att det var tufft. Hur har klubben tagit hand om dig?
– De har ställt upp på ett fantastiskt sätt med allt från dag ett till operation till att ha egen chaufför den första tiden. Men självklar kände jag att det var tufft när det hände. Jag hade kommit in i klubben väldigt bra och allt fungerade perfekt de första veckorna. Jag kände också att tränaren hade ett förtroende för mig direkt. 

Jag kan förstå att det varit skönt att ha en rutinerad kille som Behrang Safari i samma stad
– Ja självklart har Behrang varit till stor hjälp. Vi umgås ju nästa dagligen och när skadan skedde så kändes det väldigt bra att ha någon som honom att prata med.

Vad är den största skillnaden på klubbarna Malmö FF och Anderlecht?
– Allt är mycket större i Anderlecht, det märket jag med detsamma. Vi har en helt ny träningsanläggning som endast är till för seniorlaget med otroligt bra facilteter och ett par helt fantastisk träningsplaner. Detta är en anläggning som ligger utanför staden, medan vår hemma aren (Constant Vanden Stock Stadium ) är betydligt äldre än Swedbank Stadion. Stadion i Malmö är helt fantastisk måste jag säga. Sedan är man mycket längre på klubben under dagarna. Allt från sponsor uppdrag till att sköt fys. och Rehab, så det är inte enbart fotboll allt handlar om. 

Har du annars hunnit finna dig tillrätta i din nya hemstad Bryssel?
– Ja det har jag verkligen gjort, vi har hunnit flytta till vårt hus som ligger i Waterloo och vi trivs jätte bra. Det kändes väldigt spännand och kul att direkt flytta till eget hus.

Hinner du med att sköta gräsmattan nu när du är hemma?
– Nej det har väl varit lite si och så med det men jag har faktiskt hjälp med det (skratt) så det funkar även när jag är i Sverige.

Hur har det gått för laget så här i början av säsongen?
Jo tack det har gått bra, och jag tycker att vi ligger bra till så här långt. Vi ligger två i ligan och vann första matchen i Europa League mot AEK Aten med 4-1 så det känns helt okej även om jag inte är med och spelar så känner jag att jag är med vilket känns positivt.

Hinner du med att följa ditt gamla lag något?
– Ja självklar gör jag det. Jag var och såg Trelleborg för någon vecka sedan sen har jag kontakt med en del av killarna så det är klart att jag följer vad som händer i klubben.

Stort tack för du tog dig tid och lycka till både på och utanför planen
– Tack själv och hälsa alla så gott.

Intervju: Ola Gällstad