Inkastandet av föremål måste få ett stopp

Publicerad 05 september 2023 i Nyheter

Malmö FF har nu en rad matcher i följd identifierat samt arrangörsavstängt ett flertal individer på grund av att de kastat föremål mot planen.

Den stämning som MFF-supportrar, med sitt känslomässiga engagemang, skapar vid våra matcher är något vi är stolta över. Att som åskådare få uttrycka så väl glädje i medgång som frustration i motgång är en självklarhet. Däremot är det aldrig acceptabelt att glädje eller frustration tar sig uttryck i inkastade föremål. Ingen provokation är heller förmildrande eller ursäktande för detta farliga och olagliga beteende.

Efter en tid av förbättring har vi nu vid flera hemmamatcher i rad tvingats bevittna hur föremål kastas från läktarna in mot planen. Vid samtliga tillfällen utom enstaka har föremålen kastats från den norra läktaren. Så sent som på söndagen ledde detta till att mötet med IFK Göteborg tillfälligt avbröts. 

Malmö FF har vid matcherna efter sommaruppehållet och fram till i dag identifierat samt arrangörsavstängt ett flertal personer som kastat in saker mot planen och polisen har efter matcher gripit en rad individer. Trots detta fortsätter problematiken och ser vi ingen snar förändring kan Malmö FF tvingas vidta åtgärder vi helst vill slippa.

Kastandet bryter mot lagen och riskerar att skada människor allvarligt. Som matcharrangör har vi en skyldighet att göra allt vi kan för att garantera en säker miljö för alla på plats – åskådare, spelare, domare och annan personal som arbetar på matcherna.

Malmö FF vill ännu en gång poängtera att inkastandet av föremål är farligt, olagligt och oacceptabelt. Det hör inte hemma på våra läktare och måste upphöra.

huvudpartners

officiella partners