Ingemar Erlandsson 1957-2022

Publicerad 11 augusti 2022 i Nyheter

Malmö FF har nåtts av beskedet att Ingemar Erlandsson efter en kort tids sjukdom gått ur tiden.

Malmö FF:s tidigare lagkapten, styrelsemedlem och nuvarande ordförande i föreningens valberedning – Ingemar Erlandsson – har efter en kort tids sjukdom gått bort.

Ingemar Erlandsson kom som 18-årig fotbollsspelare till Malmö FF från Glimåkra IF 1976. Under de 46 år som följt sedan dess har Ingemar varit föreningen trogen, så väl på som utanför planen. 

Som spelare gjorde Ingemar Erlandsson tolv allsvenska säsonger för Malmö FF, han vann två SM-guld och ett cupguld samt var starkt bidragande till att föreningen nådde Europacupfinalen mot Nottingham Forest 1979.

Efter spelarkarriären fortsatte Ingemar Erlandsson sitt värv inom föreningen som mångårig ledamot i föreningens styrelse och därefter som ordförande och sammankallande i Malmö FF:s valberedning.

Malmö FF minns Ingemar Erlandsson som en fantastisk fotbollspelare och en oerhört uppskattad medmänniska som med sin varma personlighet och sitt stora engagemang varit bidragande till föreningens utveckling och framgångar i nästan fem decennier.

En längre minnestext om Ingemar Erlandsson kommer att publiceras på mff.se.

huvudpartners

officiella partners