Inför vårsäsongens sista match

Publicerad 23 maj 2021 i Herr,Nyheter

Den allsvenska vårsäsongen avslutas med en bortamatch mot Örebro SK. Vinst på måndagkväll och MFF går till uppehåll som serieledare.

OM MATCHEN:

Avspark: 18:30
Spelplats: Behrn Arena
TV-sändning: discovery+

JON DAHL TOMASSON OM:

Ola Toivonen:
Vi undersöker honom löpande och när vi vet något mer så kommer vi att berätta det. Men just nu får vi avvakta.

Anders Christiansen:
Han var ute på planen idag så vi får se om han kan spela imorgon. Vi tar naturligtvis inga chanser men vi hoppas att han kommer att vara tillgänglig. Men om han inte kan spela har vi andra duktiga spelare som är redo att komma in.

Örebro SK:
De har spelat 4-4-2 hittills. Vi mötte dem på försäsongen så vi känner till deras kvaliteter som lag men även hur vi ska såra dem. Resultatmässigt hade de det tufft i den senaste matchen men de skapar fortfarande bra målchanser. Vi åker dit för att få med oss ett bra resultat. Det gör vi alltid.

Självförtroendet i truppen:
Det är stort. Det var härligt att se våra två nya spelare, Veljko och Antonio, bli bättre och bättre. De har utvecklats när de har fått spela in sig och vänja sig vid allt. De sista veckorna har ”Toni” strålat som solen och Veljko var superglad för sitt avgörande mål senast. Så det är väldigt positivt.

MFF har gjort flest mål i Allsvenskan:
Jag tycker till och med att vi skulle ha gjort ett par fler mål än vad vi har gjort. Vi skapar många chanser. Vi dominerar både med och utan boll och vi ger faktiskt inte bort så många lägen till motståndarna. Tittar man på statistiken så är vi fjärde bäst på att inte ge motståndarna målchanser, så där får man kanske ge beröm till motståndarnas effektivitet.

Jag hoppas att vi kan döda matcherna tidigare, för vi har haft tillräckligt med chanser för att punktera matcherna. Det vill jag ha fokus på, även om vi såklart vill bli bättre i båda ändarna av planen.

Bonke Innocent, Sören Rieks och Oscar Lewicki:
Bonke är tillbaka och är tillgänglig. Sören var också ute på planen idag men Oscar är inte klar. Vi hoppas ha tillbaka honom efter uppehållet men vi vågar inte lova något.

HÖJDPUNKTER FRÅN FÖRRA ÅRET

TABELLEN

MATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners