Inför träningsmatchen mot IFK Norrköping

Publicerad 16 mars 2024 i Herr,Nyheter

Huvudtränare Kim Björkegren delar med sig av sina tankar inför träningsmatchen mot IFK Norrköping. Matchen spelas på Sotogrande Football Center med avsparkstid 15:00 och sänds på MFF Play.

MATCHINFORMATION

Malmö FF – IFK Norrköping
Söndag 17 mars 15:00
Sotogrande Football Center (sök på Santa Maria Polo Club Sotogrande för att hitta på Google Maps)
Fri entré

TV: Matchen sänds på MFF Play. Teckna ditt abonnemang här.

Kim Björkegren om:

…läget i truppen:
– Det ser bättre och bättre ut. Vi fick ner Julia [Cavander] och Sofia [Wännerdahl] som haft lite sjukdom. Julia är redo att stå och kommer att göra det. Annars börjar de flesta komma tillbaks. Rebecka Holm är inte riktigt där men varit med bitvis. Detsamma gäller Anna Welin. Sedan har vi Lovisa [Wifvesson] som är borta lite längre. Det har ljusnat för de flesta så vi har en bred trupp att tillgå.

…fokuset på veckans träningar:
– Vi har fokuserat mer på sista tredjedelen i det offensiva spelet, det är den biten vi har jobbat minst med tidigare och kanske varit sämst på, för att tala klarspråk. Samtidigt har vi jobbat lite på smådetaljer med fasta situationer, det är ju ett bra klimat att göra det i här nere. Vi har lite idéer på fasta som vi förhoppningsvis kommer kunna testa på matchen.

…vad han vill se från laget imorgon:
– Först och främst måste man ha med sig att vi möter ett bra lag som satsar på att vara på den övre halvan i en division över oss. Över lång sikt vill vi också det och jobba mot ett SM-guld. Men här och nu måste vi vara medvetna om att det kommer bli jäkligt tufft imorgon. Vi behöver sätta ett kompakt försvarsspel som vi gjorde mot Vittsjö. Och så hoppas vi att vi får ut lite av det i det offensiva spelet som vi har jobbat med och kan skapa lite mer målchanser och göra mål naturligtvis.

…betydelsen att träna och spela på riktigt bra planer:
– Det skiljer lite i spelet på gräs och konstgräs. Det är jättebra att få det här eftersom vi kommer att spela på gräs på hemmaplan, det är betydelsefullt. Solen hjälper till för både välmåendet och att man inte behöver oroa sig för att spelarna ska bli kalla när man gnuggar detaljer.

…eventuella byten:
– Jag tror vi har ett humm om hur vi vill göra och det är något vi diskuterar i staben. Men det är ingenting som är fast bestämt, vi tar det imorgon. Spelarna är inte vana vid att spela på gräs i 25 graders värme och vi behöver se hur de reagerar. Även om vi inte varit så många dagar fick vi en ganska tuff start då spelarna gick upp mitt i natten. Vi ligger lite back på energi fortfarande, märker jag, och det behöver vi vara vaksamma på.

huvudpartners

officiella partners