Inför Örgryte-MFF

Publicerad 09 augusti 2003

Tre avstängningar och en sjuk Joseph Elanga ger Tom Prahl bryderi men också möjligheten att släppa fram en allsvensk debutant: Thommie Persson finns med i truppen.

Truppen mot Örgryte:

Målvakter: Mattias Asper, Lee Baxter.
Försvarare: Matias Concha, Jon-Inge Höiland, Daniel Majstorovic, Jussi Nuorela, Joseph Elanga, Jeppe Vestergaard.
Mittfältare: Erik Johansson, Hasse Mattisson, Louay Chanko, Andreas Yngvesson, Kristian Bergström, Thommie Persson.
Anfallare: Peter Ijeh, Markus Rosenberg.

Allt är inte direkt frid och fröjd på himmelsblå front. Derbyförlusten mot BoIS sved i MFF-skinnet och genererade dessutom inte mindre än tre avstängningar till söndagens match mot Örgryte, en i varje lagdel: Olof Persson, Jon Jönsson och skytteligaledande Niklas Skoog. Dessutom är Joseph Elanga halssjuk med hög feber och hans medverkan är rätt osäker.

Jon-Inge Höiland har vikarierat som mittback med den äran tidigare och lär göra det igen. Tänkbart är vidare att Lolo Chanko spelar på innermittfältet och att Markus Rosenberg får fylla luckan i anfallet. Men utropstecknet i truppen är utan tvivel 19-årige debutanten Thommie Persson, årgång -84, och formellt sett inte en av lärlingarna. Dock har han spelat mycket i reservlaget på senare tid, och gjort det riktigt bra. Från början mittback, men nu mittfältare.
– Thommie Persson var skadad ifjol och kom efter i utvecklingen. En spelare som tränare gillar: inte spektakulär i en-mot-en-situationerna men bryt- och passningssäker, kommenterar Tom Prahl som också berömmer honom i hemsidans summering av juli.

Ett ljus i mörkret, för mycket att glädjas åt har inte funnits dagarna efter 1-0-förlusten på Landskrona IP.
– En stor besvikelse att vi vek ner oss på det sättet som vi gjorde. Vi tappade koncepterna och blev handlingsförlamade, det var som om vi blev stressade av att vi inte kunde utnyttja att vara en man mer. Både anfallare och ytterbackar var alldeles för stillastående, säger Tom Prahl.

Var inställningen dålig?
– Jag tror väldigt få spelare på den här nivån har dålig inställning. Men det kan uppstå en passivitet och frustration i matcherna som ser ut som om inställningen är dålig.
Därmed förstås inte sagt att den mentalitet som blev är okej; den får enligt Prahl inte upprepas.
– Det finns två vägar att gå – antingen tycker man synd om sig själv eller så sätter man ner fötterna och visar vad man går för.

Inför BoIS-matchen tyckte Prahl att det var besvärligt att möta lag i uppförsbacke. Vilket inte kan sägas bli fallet söndag kväll: Örgryte har lämnat sin usla seriestart bakom sig, är ett av seriens formstarkaste lag och faktiskt med i toppstriden trots allt.
– Det kan vara bra att möta dem nu, de bör börja känna av sitt tuffa sommarprogram. De var bleka i Malmö i våras, men har nu gått tillbaka till sitt gamla system och fått fart i anfallsspelet med Afonso, Paulinho och Martin Ulander. Vi måste vara rejäla, vinna närkamperna och hålla matchen jämn.

Tobias Christoffersson