Inför NK Domzale – MFF

Publicerad 24 juli 2019 i Nyheter

Den andra kvalrundan till UEFA Europa League inleds med en bortamatch mot slovenska NK Domzale.

För bara knappt en vecka sedan tog sig MFF komfortabelt vidare från den första kvalomgången med sammanlagt 11-0 mot Ballymena FC från Nordirland. Nu väntar ett två matcher mot NK Domzale och Uwe Rösler förväntar sig ett betydligt jämnare dubbelmöte än i den första kvalrundan.

– Jag har mött lag från Slovenien tidigare i min karriär, och jag vet att det finns starka lag här. Domzale är ett bra lag som spelar mycket kombinationsspel, har ett bra inläggsspel och är starka i båda straffområdena.

– Med det sagt, om vi gör det vi ska på ett bra sätt har vi naturligtvis en bra chans att vinna matchen, säger Uwe Rösler innan onsdagens träningspass.

Med tanke på MFF:s starka hemmafacit blir nyckeln i dubbelmötet att få med sig ett bra resultat hem till Malmö, menar Markus Rosenberg.

– Vi trivs väldigt bra hemma, mycket på grund av stödet från publiken. Det är alltid svårt att komma till nya ställen och möta okända lag. Även om vi har sett mycket videomaterial på våra motståndarna är det lite annorlunda gentemot Allsvenskan, där vet man vad som väntar.

Trots att det är Rosenbergs femte Europakval med MFF njuter lagkaptenen fortfarande lika mycket av matcherna på kontinenten.

– Jag och Behrang pratade om det på bussen hit. Att komma fram till hotellet, käka lite, ta det lugnt och sedan köra en lättare träning på kvällen med en stor match som väntar i morgon – det blir man aldrig trött på!

MFF reste till Slovenien under onsdagen med en tjugomannatrupp, där endast Arnór Traustason är otillgänglig på grund av skada.

huvudpartners

officiella partners